Hlavní obsah

Na jižní Moravě se od 1. února mění některé jízdní řády, vyjedou noví dopravci

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na jižní Moravě se mění od úterý 1. února mimořádně některé jízdní řády. Na některé linky totiž vyjedou noví dopravci, které Jihomoravský kraj vybral jako vítěze veřejných soutěží.

Článek

Změny se však týkají nejvýše časů spojů, jejich počet a intervaly zůstávají zachované, vyplývá z informací na webu krajského integrovaného systému. Organizátor dopravy společnosti Kordis JMK upozorňuje cestující, aby se také dívali do aplikace Poseidon, kam dispečeři umísťují informace o aktuálně zrušených spojích. Kvůli velkému počtu řidičů, kteří jsou buď nakažení covidem-19, případně musejí být v karanténě, nelze některé spoje vypravit. Je jich však jen několik.

Změna dopravců se týká oblastí v okolí Hustopečí, Břeclavi a Židlochovic, kde začnou jezdit převážně autobusy společnosti ČSAD Kyjov. Na Ivančicku vyjede dopravce TRADO-BUS a v okolí Šlapanic BDS-BUS. Ve všech případech jde o dopravce, kteří už na jižní Moravě jezdí. Autobusy také vyjedou v jednotném barevném schématu, v němž už část autobusů v kraji jezdí.

Cestující si musejí ode dneška dávat pozor také v brněnské MHD. Kvůli nedostatku řidičů, kteří chybí kvůli covidu a dalším nemocem, se jezdí až do odvolání podle prázdninových jízdních řádů. Jen některé linky, převážně svážející zaměstnance průmyslových oblastí, zůstávají v běžném režimu. Posílené jsou také některé další linky ve špičce.

Reklama

Související témata:

Doporučované