Hlavní obsah

Násedlovice na Hodonínsku nabídnou lidem k prodeji 18 parcel pro rodinné domy

Foto: Shutterstock

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Násedlovicích na Hodonínsku chce nabídnout lidem k prodeji 18 parcel pro stavbu rodinných domů. Novinářům to dnes řekl starosta Vojtěch Kopeček (KDU-ČSL). Chce udržet lidi v obci.

Článek

Násedlovice mají kolem 900 obyvatel, roční rozpočet obce je kolem 15 milionů korun.

Parcely jsou na okraji obce. "Je to jediná lokalita, kde územní plán umožňuje stavbu. My to zasíťujeme, a až to bude připravené, nabídneme to k prodeji. Počítáme, že by to mohlo být příští rok “ uvedl Kopeček. Podle něj projekt zůstal po minulém vedení, kdy obec 20 let vedla starostka Vlasta Mokrá (STAN). V letošním volbách ale zvítězili lidovci a Mokrou nahradil Kopeček.

Podle místostarosty Františka Hanáka (KDU-ČSL) se projekt zvažoval dvě volební období. Proto o místa projevilo zájem přes 20 lidí. Pozemky jsou velké okolo tisíce metrů čtverečních. Radnice ještě stanoví cenu, měla by být kolem milionu korun. Podle starosty budou lidé možná moct získat i část peněz z dotace. Bližší podrobnosti ale zatím neuvedl.

Násedlovice leží asi 20 kilometrů od Hodonína a 16 kilometrů od Kyjova. Do Brna je to asi 40 kilometrů. „Chceme si nabídnutými pozemky udržet mladé lidi v obci. Nechceme spekulanty,“ řekl Kopeček. Radnice by proto do smluv zakotvila podmínku stavby domu do určité doby, na druhou stranu by přihlédla k současným vysokým úrokům hypoték.

Reklama

Doporučované