Hlavní obsah

Parkoviště na rohu Šumavské a Veveří v Brně se od pondělí uzavře kvůli stavbě

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Parkoviště na rohu ulic Šumavská a Veveří v Brně, kde denně stávají desítky aut, bude od pondělí na více než rok mimo provoz. Řidiči musí místo vyklidit, jinak jim budou auta odtažena.

Článek

Na místě začne stavba čtyřpodlažního parkovacího domu. Brněnský magistrát na to upozornil v tiskové zprávě i na webu Kopeme za Brno.

„V souvislosti s přípravou výstavby parkovacího domu Akademické náměstí (Šumavská) čeká řidiče zákaz vjezdu na parkoviště, které se momentálně na ploše nachází. Od 20. února 2023 zde nebude možné auto zaparkovat a do tohoto termínu je nezbytné plochu vyklidit, poté budou vozidla odtažena. Autem se lidé nedostanou ani na parkovací místa přiléhající k obchodu Lidl. Průchod pro pěší zůstane zachován,“ uvedl magistrát.

Na místě, kde parkují každý den desítky automobilů, protože stání tam není zpoplatněné, začne město stavět parkovací dům o čtyřech podlažích se 411 parkovacími místy. Dalších 202 míst vznikne kolem parkovacího domu, ta ale budou spadat do systému rezidentního parkování.

Kromě parkovacího domu a úpravy okolí upraví stavební firma i prostor před budovou Právnické fakulty Masarykovy univerzity. Zhotovitelem stavby je společnost Strabag, celkové náklady přesáhnou 374 milionů korun. Práce mají trvat asi 14 měsíců, tedy do jara příštího roku.

Reklama

Doporučované