Hlavní obsah

Ve Veselí opravují další silnici v centru. Přináší to dopravní omezení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku začaly opravy další ulice, což s sebou přineslo nová dopravní omezení.

Článek

V centru už je omezený provoz kvůli stavbě dvou kruhových objezdů na křižovatkách silnic I/54 a I/55 a pracuje se i na přilehlé Svatoplukově ulici. Nyní začaly opravy Zámecké ulice z druhé strany kruhových objezdů. Náklady prací v Zámecké ulici jsou 3,6 milionu korun a opravy potrvají měsíc. Provoz je řízený kyvadlově, řekla dnes ČTK Lucie Trubelíková z Ředitelství silnic a dálnic ČR. Starosta Veselí Petr Kolář (TOP 09) uvedl, že s ohledem na uzavírky je vhodnější, udělat vše najednou.

Opravy v Zámecké ulici začaly tento týden. Zámecká ulice přivádí dopravu z krajní části města od koupaliště směrem k nově budovaným kruhovým objezdům. „Jedná se o výměnu povrchu, a to kostek za asfaltový povrch,“ uvedla Trubelíková.

V Zámecké ulici mají úpravy mimo jiné snížit hluk. Podle Koláře si lidé z ulice a blízkého Bartolomějského náměstí dlouhodobě stěžovali na problémy, které způsobují kamiony jezdící po dlažebních kostkách. „Pohybuje se jim nábytek, skleničky, porcelán. Ve chvíli, kdy se začaly stavět kruhové objezdy, domluvili jsme se s ŘSD, že uděláme i Svatoplukovu ulici i opravu svršku komunikace v Zámecké ulici. Je lepší, to udělat najednou, než postupovat salámovou metodou,“ řekl. Dva týdny budou opravy na jedné polovině vozovky a dva týdny na druhé, provoz bude řízený kyvadlově pomocí semaforu.

Podle Koláře i nadále pokračují práce na stavbě dvou kruhových objezdů, které ŘSD staví staví za více než 50 milionů korun. Práce zbrzdil archeologický průzkum. „Archeologové už svůj výzkum uzavřeli, narazili na 520 hrobů z doby do druhé poloviny 19. století. Kvůli průzkumu nastalo zpoždění, ale máme domluvené schůzky, aby se to do konce srpna a září stihlo,“ dodal starosta.

Skoro 30 milionů pak stojí rekonstrukce Svatoplukovy ulice, která vede provoz od kruhových objezdů dále směrem k nově budované obytné oblasti, nazvané Nová tržnice, a dále na Slovensko. Skoro 20 milionů zaplatí město, zbytek ŘSD. Kromě toho Veselí loni koncem roku otevřelo v centru zrekonstruované náměstí Míru za 80 milionů korun.

Reklama

Doporučované