Hlavní obsah

Dům v Kamenné ulici v Chebu půjde k zemi, o využití pozemku se ještě nerozhodlo

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Zdevastovaný dům v Kamenné ulici č. 40 v Chebu půjde brzy k zemi. Město vybralo dodavatele, který stavbu zdemoluje za zhruba 4,5 milionu korun. Prázdný prostor zatím zůstane bez využití.

Článek

Demolice nyní začíná odpojováním domu od sítí, to by mělo být hotovo asi do poloviny května. „Pak nastoupí firma, která má na demolici 45 dní. To znamená, že do konce června by měl být dům zdemolován za částku 4,5 milionu včetně DPH,“ uvedl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

Bývalý obytný dům je už delší dobu prázdný. Protože už na počátku roku město rozhodlo o jeho likvidaci, stavba posloužila i jako výcvikový objekt pro cvičení hasičů. Nyní by měla definitivně zmizet. Protože ale stojí poblíž jiných obytných domů i rušné křižovatky, nepůjde o demolici odstřelením, ale o postupné rozebírání stavby od vrchních pater směrem k základům.

Dům v Kamenné ulici přitom leží na atraktivním místě poblíž historického centra města. Podle Hrubého by si tak pozemek zasloužil například stavbu nového obytného domu. Definitivní rozhodnutí chce ale vedení města nechat až na nově složené zastupitelstvo města po podzimních komunálních volbách.

Reklama

Související témata:

Doporučované