Hlavní obsah

Karlovy Vary prodají bývalý hotel Trocnov za 58,8 milionu korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Město Karlovy Vary prodá bývalé lázeňské sanatorium Trocnov za 58,8 milionu korun. O koupi projevil zájem jediný zájemce, proto se bývalý hotel prodá za nejnižší cenu, kterou město požadovalo.

Článek

Pokud prodej ještě potvrdí zastupitelstvo, pravděpodobně v lednu, hotel získá provozovatel sousedního hotelu, společnost Česká hotelová, řekla dnes novinářům primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Město za samotný objekt požadovalo 58 milionů korun, 800 000 korun je pak cena vnitřního vybavení hotelu. Vedení města chtělo hotel prodat v aukci, kdy by jeho cena mohla ještě vzrůst. Při jednom zájemci se ale licitace nekonala. Nový vlastník objektu ale musí splnit některé podmínky, doplnila primátorka.

„Vymínili jsme si několik podmínek. Jedna z nich je, že nesmí dojít k následnému prodeji. Máme tedy 20 let právo odkupu. A pokud by chtěli prodávat dál, tak musí vždy nabídnout hotel nejdříve městu. Další podmínka je například to, že město po dobu deseti let bude mít nárok na 50 pokojnocí, to znamená, že může využít tuto kapacitu pro své potřeby, například pro návštěvy hostů města,“ popsala Pfeffer Ferklová.

O prodeji hotelu se mluví v Karlových Varech už několik let. Zejména opoziční Piráti prodej kritizovali, protože se domnívají, že objekt není v tak špatném stavu, aby se nedal opravit a znovu pronajmout nebo třeba i provozovat městem. Naopak podle magistrátu je provoz samotného hotelu neekonomický a má smysl pouze jako součást většího lázeňského komplexu. A právě pro sousední hotel může sloužit jako depandence, tedy vedlejší ubytovací zařízení.

Sanatorium Trocnov sloužilo také loni od jara do podzimu jako dočasné ubytování pro rodiny ukrajinských uprchlíků. Bydlela jich zde zhruba padesátka, v naprosté většině matky s dětmi. Nyní je hotel opět prázdný.

Reklama

Doporučované