Hlavní obsah

Oprava Festivalového mostu zkomplikuje dopravu v okolí hotelu Pupp

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Plánovaná rekonstrukce Festivalového mostu v Karlových Varech zkomplikuje dopravu v okolí hotelu Pupp, a to i v době Mezinárodního filmového festivalu, kdy je Pupp jedním ze dvou hlavních hotelů pro hosty festivalu.

Článek

Kvůli rekonstrukci za zhruba 35 milionů korun bude nutné postavit provizorní most, který umožní dopravu auty k hotelu Pupp.

Překlenutí říčky Teplé bude odlišné pro chodce a auta. „Bude to rozděleno na dvě částí. Teď jsme instalovali Goethovu lávku, která bude sloužit pro pěší. A hned vedle v sousedství bude umístěn jakýsi pontonový most, který bude náhradní pro dopravu a který bude mít potřebnou nosnost 29 tun, aby tam mohl projet autobus. Ale bude jednosměrný,“ popsal náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Jak uvedl, nyní se připravuje administrace zakázky na dodavatele nového mostu a podle předpokladů by zhruba v dubnu mohla rekonstrukce Festivalového mostu začít. Trvat by měla šest až sedm měsíců. Hotová by tak mohla být na podzim letošního roku.

Nový Festivalový most by měl být technicky shodný s původním. Vizuálně se ale přizpůsobí vzhledu, který má dostat okolí Císařských lázní a Divadelní korzo.

Festivalový most je dalším z mostů, které Karlovy Vary opraví. První zásadní rekonstrukcí byla výměna Dvorského mostu. V plánu je pak i oprava Chebského mostu a možná i Ostrovského mostu.

Reklama

Související témata:

Doporučované