Hlavní obsah

Šerlišský Mlýn zahájil jako první místo v Orlických horách lyžařskou sezonu

Foto: Shutterstock.com/Kojin

Ilustrační foto.

Reklama

V areálu Šerlišský Mlýn začala jako na prvním místě v Orlických horách lyžařská sezona. Na 500 metrů dlouhé sjezdovce s jedním vlekem leží až 50 centimetrů většinou technického sněhu.

Článek

Teplota dnes klesla k minus čtyřem stupňům, podmínky jsou ideální, řekla ČTK Romana Klinská z areálu. Loni Šerlišský Mlýn zahájil zimní sezonu 4. prosince.

Lyžovat dnes do Šerlišského Mlýna, který leží asi pět kilometrů od centra Deštného v Orlických horách, přijely především žákovské lyžařské kluby z Prahy, Šumperka a Špindlerova Mlýna. „K nim se zatím přidalo dalších asi 15 lyžařů,“ řekla Klinská. Provoz areálu, který má horní stanici vleku ve výšce 960 metrů nad mořem, podle ní již bude trvalý.

Jízdné a další služby areál nezdražil. „Doufáme, že nás okolnosti nepřinutí toto rozhodnutí změnit,“ uvedli provozovatelé areálu. Jednodenní skipas pro dospělého je dále za 430 korun.

V Královéhradeckém kraji se další vleky rozjedou v sobotu. O víkendu se bude lyžovat v Krkonoších na sjezdovce na vrcholu Černé hory u Janských Lázní a na sjezdovce Pomezky v Malé Úpě. Od pondělí budou obě střediska mimo provoz. Poprvé v sezoně se v kraji lyžovalo o posledním listopadovém víkendu na Černé hoře.

Na sezonu se chystají také další areály. V největším českém zimním středisku Špindlerův Mlýn by chtěli spustit vleky v sobotu 10. prosince.

Reklama

Doporučované