Hlavní obsah

Liberec zmodernizuje skatepark. Petici za to podepsalo přes 600 lidí

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Úpravy areálu v Barvířské ulici zhruba za osm milionů korun provede radnice nejdřív za rok, letos si nechá zpracovat projektovou dokumentaci.

Článek

Náměstek primátora Petr Židek (ODS) uvedl, že rekonstrukce skateparku je jedním z bodů programového prohlášení radniční koalice, který chce uskutečnit v tomto volebním období, tedy do podzimu 2026.

„Koaliční shoda je na tom, že by investice měla činit zhruba něco kolem osmi milionů korun,“ řekl novinářům náměstek.

Skatepark v Barvířské ulici na ploše 2300 metrů čtverečních funguje od roku 1998. Město ho v žalostném stavu převzalo v roce 2010 a na nejnutnější opravy tehdy vydalo kolem 300.000 korun. Žádná větší rekonstrukce se od té doby nedělala a provádí se jen nejnutnější opravy, aby byl nadále provozuschopný. Areál je určený pro příznivce skateboardingu, freestylové jízdy na bmx a mtb kolech nebo koloběžkách. Každoročně ho využívá od jara do podzimu několik stovek lidí.

Skatepark čeká podle náměstka celková rekonstrukce. „Měly by tam vzniknout nové, bezpečnější a lepší překážky, které by měly být z betonu,“ řekl Židek. Nyní jsou v areálu podle něj montované překážky.

Výsledná podoba skateparku by podle náměstka měla vzejít i z debaty se zástupci skateboardové komunity. „Strašně rád si vyslechnu jejich připomínky, návrhy toho, jak by to mělo být sestaveno. Přece jenom většinou je to tak, že ten, kdo to může užívat a kdo se tím sportem zabývá, tak asi nejlépe ví, jak by to mělo vypadat. Takže věřím, že najdeme konsensus na uspořádání překážek,“ dodal Židek. Součástí skateparku se podle něj stane i stěna pro díla sprejerů.

Reklama

Doporučované