Hlavní obsah

Turnov zřejmě i letos bude pokračovat v úpravě sídliště u nádraží, získal dotaci

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Turnov bude zřejmě i letos pokračovat v úpravě sídliště u nádraží. Jeho revitalizace začala před 11 lety a zatím stála zhruba 37 milionů korun. Na osmou etapu město získalo státní dotaci 2,5 milionu korun.

Článek

Zhruba stejnou částku bude muset město přidat ze svého rozpočtu, což podle starosty Tomáše Hockeho (Nezávislý blok) znamená, že budou muset zrušit jiné plánované investice.

„Rozpočet už tak byl napnutý, takže jsme museli zrušit některé akce, které jsem chtěl zrealizovat. Třeba se tam ještě dostanou, ale teď se tam nevejdou. Jako je třeba realizace mola na náplavce nebo třeba oprava hřbitovní zdi u kostela sv. Matěje,“ řekl Hocke. Turnov ročně hospodaří se zhruba 400 miliony korun.

Podle něj půjde o poslední etapu revitalizace sídliště z 60. let minulého století, kde je v 15 panelových domech zhruba 800 bytů. Původně jako poslední etapu město označovalo loni provedenou rekonstrukci prostor u nákupního centra a zchátralé plochy takzvaného bazénku, kde přibyla nová fontána. Loni vynaložených sedm milionů korun ale nestačilo na úpravy celého prostranství. V osmé etapě budou řemeslníci pracovat mezi parkovací místy pro handicapované a dětským hřištěm. V plánu města je rozšířit chodníky, přidat lavičky i upravit zeleň. „Měl by to být veřejný prostor, který naváže na prostor vodotrysků,“ dodal starosta.

Zakázku na úpravy prostranství u nákupního centra bude radnice teprve vyhlašovat. S ohledem na situaci na stavebním trhu se podle starosty dopředu výsledek nedá odhadnout. „Ceny jsou na trhu velmi dynamické, situace je neurovnaná. Je možné, že se nám to ani nepodaří vysoutěžit a že budou mít firmy naplněné kapacity,“ dodal Hocke.

Reklama

Doporučované