Hlavní obsah

Kopřivnice draží nevyužitý majetek, v aukci jsou i modely pravěkých ptáků

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Modely pravěkých ptáků nebo zesilovač na kytaru si mohou lidé koupit v aukci nevyužitého městského majetku, kterou dnes spustila Kopřivnice.

Článek

V nabídce je přes 100 položek, mezi draženými předměty jsou například i osobní automobil Lada Niva, reprobedny, fotoaparát, kamera do auta nebo kancelářský nábytek. Přihazovat lze do 15. června do 15:00.

Aukci město pořádá každoročně a podle mluvčí se v ní objevují i položky, které by za městský majetek považoval málokdo. „Tentokrát by mohly zaujmout modely pravěkých ptáků, což jsou předměty ze zrušené expozice Zdeňka Buriana v Lašském muzeu. Automobil používal odbor životního prostředí, kamera do auta sloužila městské policii a většina nábytku pochází z kulturního domu,“ uvedla Helena Třeštíková z městského odboru financí. Tradičně největší zájem podle ní bývá právě o nábytek a automobily. Vyvolávací cena Lady Niva z roku 2010 je 50 tisíc korun.

Draží se také nalezené věci, jejichž majitelé se o ně po zveřejnění nálezu do uplynutí zákonné lhůty nepřihlásili. „Tentokrát je však jejich zastoupení velmi malé, neboť nalezené bicykly darovalo město do sbírky Kola pro Afriku,“ uvedla mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Jedinými položkami z kategorie ztrát a nálezů jsou tak zesilovač na kytaru a reproduktory. „Ty mají velmi zajímavý příběh - byly totiž nalezeny na jedné místní zahradě, kde je pravděpodobně odhodil zloděj. Jelikož neprocházely pátráním a zadržený muž tvrdil, že je našel u kontejneru na elektrospotřebiče, odevzdali policisté nález na úřadě,“ uvedla Macháčková.

Aukce je dostupná na webu města. Zájemce, kteří do odpoledne 15. června podají nejvyšší nabídky, budou kontaktovat pracovnice radnice. Bližší informace lze získat na telefonním čísle 556 879 736 u Heleny Třeštíkové z městského odboru financí.

Reklama

Související témata:

Doporučované