Hlavní obsah

Provoz v největším skiareálu Moravskoslezských Beskyd začne v příštím týdnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Největší lyžařský areál v Moravskoslezských Beskydech Ski Bílá na Frýdecko-Místecku by mohl zahájit provoz v průběhu příštího týdne.

Článek

Ve středisku se už zasněžuje, ale během víkendu se vleky ještě nerozjedou. ČTK to dnes řekl vedoucí střediska Jaroslav Vrzgula.

„Rozhrnujeme nějaké hromady, ale nepředpokládám, že bychom to o víkendu spustili. Během příštího týdne bychom ale chtěli vlek na jihu otevřít. Zasněžujeme, co se dá, ale teploty jsou teď takové hraniční. Noc vypadala ze začátku velmi nadějně, protože večer byla teplota na minus šesti až sedmi stupních Celsia a šlo to pořád dolů. Potom se ale zvedl nějaký jižní vítr a přifoukl sem teplo, takže k ránu ty teploty byly jenom okolo minus čtyř stupňů Celsia, což je pro zasněžování hraniční,“ řekl Vrzgula.

Během dopoledne se zasněžovalo ještě v horní části areálu, protože v nižších polohách už to nebylo možné. „Uvidíme, jak to bude vypadat dál, jaké budou mrazy,“ řekl Vrzgula. Se zahájením provozu se podle něj určitě začne na sjezdovce na jihu za Hotelem Bauer. Na severu se se spuštěním provozu počítá zároveň s otevřením nové lanovky, tedy hned po 10. prosinci. „Musíme ještě vyřešit nějaké papíry, protože je to nová lanovka, čekáme na úřední povolení,“ podotkl Vrzgula.

Nová lanovka za 150 milionů korun především zvýší komfort lyžařů a v létě turistů. Čtyřmístná lanovka, která ve středisku byla dosud, tam fungovala 17 let. Nová bude pro cestující pohodlnější, a to i při nastupování. Sedačky také budou mít bublinu, kterou si lyžaři v nepříznivém počasí budou moci přes sebe sklopit. Středisko před nadcházející sezonou koupilo také novou bezpečnostní síť a několik sněžných děl.

Skiareál Bílá disponuje širokou škálou sjezdovek od sportovních FIS červených po rodinné modré. FIS sjezdovka číslo 1 je homologovaná pro mezinárodní závody a podle provozovatelů patří mezi nejzajímavější v Česku. Modré rodinné sjezdovky jsou vhodné pro začátečníky a děti, pro úplné začátky ve středisku funguje největší lyžařský park na Moravě s pohyblivým pásem pro nejmenší lyžaře.

Reklama

Doporučované