Hlavní obsah

Turistická autobusová linka z Kopřivnice do obce Hukvaldy obnoví provoz

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Autobusová linka z Kopřivnice na Novojičínsku do obce Hukvaldy na Frýdecko-Místecku, která je vyhledávaným turistickým cílem, obnoví od Velikonoc provoz.

Článek

Bude jezdit od 15. dubna do 30. října třikrát denně v soboty, neděle a svátky. ČTK to dnes sdělil Miroslav Slaný, mluvčí společnosti Z-Group bus, která linku provozuje.

„Hukvaldy nebyly do loňského léta zrovna ideálně spojeny s okolními městy a obcemi pravidelnou autobusovou dopravou pro potřeby turistů. Proto jsme již loni zavedli sezonní linku na trase z Kopřivnice do Hukvald. Stala se velmi oblíbenou a přispívá k rozvoji cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji,“ uvedl oblastní ředitel divize Morava společnosti Z-Group bus Jan Širc.

Linku, jejíž jízda z Kopřivnice do Hukvald trvá 12 minut, podle něj využívají zejména návštěvníci zříceniny hukvaldského hradu. Linka bude v provozu po celou turistickou sezonu na hradě.

Obec Hukvaldy je známa též oborou založenou v 16. století a jako rodiště skladatele Leoše Janáčka. „Kromě prohlídky hradu a obory mohou výletníci navštívit i rodný dům Leoše Janáčka, památník lišky Bystroušky nebo památník skladatele,“ uvedl Slaný.

Plné jízdné na nové lince stojí 25 korun, děti, studenti a senioři platí 12 korun. Linka v Kopřivnici navazuje na přípoje z Nového Jičína a do něho.

Reklama

Doporučované