Hlavní obsah

Strážníci v Olomouci letos řešili i kuriózní případy, padl i rekord v promile

Foto: Getty Images

Olomouc (ilustrační foto).

Reklama

O téměř jedno promile alkoholu pokořil dosavadní pětiletý rekord ve statistikách olomoucké městské policie letošní opilý rekordman.

Článek

Strážníci k silně opilému šestadvacetiletému muži z Uničova, který ležel na ulici nedaleko centra, vyjížděli letos v lednu, naměřili mu 5,78 promile alkoholu. O netradiční výjezdy neměli strážníci nouzi během celého roku. Patřit k nim bude například incident dvou žen v tramvaji, které rozkmotřilo otevřené okénko, nebo žena, která se postarala o rozruch na vánočních trzích při tanci na pódiu v podprsence, sdělil ČTK mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Incident mezi dvěma lidmi v tramvaji řešili strážníci v dubnu. „Hlídka byla na základě telefonického oznámení vyslána na uvedené místo, kdy důvodem mělo být nestandardní chování jedné z cestujících. Strážníci na místě zjistili ženu, která v tramvaji otevřela okénko. Jedné z cestujících však byla zima, a tak jej zavřela. To však první ženu rozčílilo a dotyčnou napadla tak, že ji kousla do prstu a vytrhla chomáč vlasů,“ popsal mluvčí strážníků. Napadená skončila na ošetření v nemocnici.

V říjnu strážníci měli případ staršího muže, který v ulici 28. října v 05:00 svítil do Merkurovy kašny. „Ihned jsme se za dotyčným vydali, abychom zjistili, jestli zde nedochází k nějaké nekalé činnosti. Starší muž nás však vysvětlením celé situace naprosto dostal, kdy svícením do kašny jen zkoumal, zda se v ní nenacházejí rybičky,“ uvedl mluvčí strážníků. O den později vyjížděli na základě telefonátu od obsluhy herny z Masarykovy třídy, které se „nezdál“ jeden z hostů. „Na místě hlídka našla mladíka, který chodil kolem hracích automatů a prstem na ně dělal kříže. Na dotaz, co ho k tomu vede, odvětil, že je chtěl posvětit,“ uvedl Čunderle.

O kuriozity neměli strážníci nouzi ani na samotný závěr roku, kdy řešili netradiční kulturní vložku zařazenou mimo program vánočních trhů. „Na pódiu vyhrazeném pro účinkující umělce totiž spatřili strážníci podnapilou ženu, která zde tančila v podprsence. Hlídka její kulturně taneční vystoupení ukončila a odvedla ji z pódia dolů. Zde se oblékla a vzhledem k tomu, že hladina alkoholu nebyla na takové výši, aby byl nutný převoz na záchytku, doporučili jí strážníci pro příště se takto realizovat spíše v soukromí,“ dodal mluvčí.

Reklama

Doporučované