Hlavní obsah

Chrudim chce letos na Podhůře vybudovat nový lanový park

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Letos by měl v rekreačních lesích Chrudimi na Podhůře vzniknout nový lanový park. Původní už po více než deseti letech dosloužil a město ho nechá demontovat. Výstavba bude stát asi 9,5 milionu korun.

Článek

„Stavět se bude jen v případě dotace, kterou máme rozjednanou, měla by činit zhruba 4,2 milionu korun,“ uvedl místostarosta Aleš Nunvář (Piráti).

Nové rodinné centrum nebude potřebovat obsluhu jako to původní, kde byl instruktor a každý návštěvník byl zajištěný úvazkem. Lidé budou moci absolvovat cestu nad zemí sami, budou zabezpečeni zavěšenými sítěmi, které zabrání pádu.

„V Hradci Králové je podobné lanové centrum samofinancovatelné. Vstupné je schopné zaplatit výstavbu a provoz,“ řekl starosta František PIlný (ANO).

Na Podhůru, kde je mimo jiné také vyhlídková věž Bára, občerstvení, lesní tělocvičny, ohniště, lezecká stěna, trasy pro běžce či terénní stezky pro cyklisty, míří kolem 50.000 až 100.000 návštěvníků ročně. Adrenalinové lanové centrum bylo v rekreačních lesích otevřeno v roce 2009 jako druhé v Pardubickém kraji. Tehdy vyšlo na 1,5 milionu korun, z toho přes 90 procent uhradila evropské dotace.

Reklama

Související témata:
Lanový park
Lanová centra

Doporučované