Hlavní obsah

Pardubice od roku 2014 investovaly 10 milionů korun do bezbariérovosti ve městě

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Za účelem odstraňování bariér vznikla Komise pro bezbariérovost a před osmi lety speciální Program podpory bezbariérovosti. Od té doby město podpořilo desítky projektů.

Článek

Dotace pomohly například s vybavením vozidel pardubické MHD a informačním systémem TYFLOSET pro lidi se sníženou schopností orientace a pohybu. „Další příspěvek putoval do Pardubické nemocnice na vybavení pro imobilní pacienty nebo do Východočeského divadla, kde dotaci využili na zřízení bezbariérového vstupu do hledištní části divadla, či do kostela sv. Bartoloměje a na hodně využívanou poštu v ulici Jana Palacha,“ uvedl náměstek primátora Jakub Rychtecký (ČSSF).

Dotace posloužily i na úpravu bezbariérových vstupů na řadě míst včetně Základní školy Závodu míru či Krajské knihovny v Pardubicích.

Pokud má někdo z veřejnosti tip na odstranění bariér v Pardubicích, může své podněty zaslat na e-mail bezbarierovost@mmp.cz.. Podněty posoudí Komise pro bezbariérovost, kterou tvoří zástupci jednotlivých odborů magistrátu, organizací pomáhajících zdravotně postiženým a Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice.

Reklama

Doporučované