Hlavní obsah

V Pardubicích bude letos jedno otevřené koupaliště, druhé bude mimo provoz

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Sluneční pláž pardubického akvacentra bude v letní sezoně jediné otevřené koupaliště v Pardubicích. Cihelna bude zavřená a příští rok ji čeká rekonstrukce. Provozovatel se proto připravuje na větší počet návštěvníků.

Článek

Sezona začne 1. června. „Připravujeme se na to. Pokud by nám počasí přálo, bylo hezky delší dobu, očekáváme větší nápor. Budeme potřebovat víc lidí do občerstvení, víc lidí na úklid, víc plavčíků,“ řekl ředitel plaveckého areálu Jiří Vysoudil.

Shánět brigádníky je podle Vysoudila čím dál těžší. Akvacentrum zaměstnalo několik žen z řad ukrajinských uprchlíků, stačit to ale nebude. Na léto potřebuje další pracovníky. „Teď se jeví jako snazší sehnat plavčíky, protože nebudou mít práci na Cihelně. Další personál je těžké sehnat,“ řekl Vysoudil.

Pardubické akvacentrum letos slaví deset let od otevření provozu po nákladné modernizaci, 1. června tak zve návštěvníky na Sluneční pláž i do vnitřního areálu za snížené ceny, levnější bude i občerstvení. Zdražovat přes léto akvacentrum nehodlá, ale nový ceník připravuje od září, musí ho nejdřív schválit správní a dozorčí rada společnosti, dodal Vysoudil.

Sluneční pláž je téměř připravená na provoz, bazény jsou vyčištěné a napuštěné, teď se zahřívá voda na provozní teplotu kolem 27 stupňů Celsia. Pracovníci plaveckého areálu upravují zeleň, sekají trávu, ořezávají keře nebo odstraňují plevel z dlaždiček.

Maximální počet návštěvníků Sluneční pláže je 1700 lidí. Areál koupaliště Cihelna je rozsáhlejší, má i větší bazény a může tam být naráz až 4000 lidí. Kolem Pardubic je také množství písníků, kam se hodně lidí jezdí koupat.

Reklama

Související témata:

Doporučované