Hlavní obsah

V Pardubicích vznikla nová autobusová linka. Jezdí k poliklinice

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Pardubicích začala v tomto týdnu jezdit nová autobusová linka číslo 20. Obsluhuje novou zastávku v Rokycanově ulici.

Článek

ČTK to dnes sdělil dopravní podnik v tiskové zprávě. V okolí zastávky se staví, vznikly tam nové bytové domy a je tam poliklinika s množstvím ambulancí.

„Dopravní podnik reaguje nejen na potřebu dopravy pacientů na polikliniku Vektor, ale linka zároveň slouží obyvatelům nových obytných komplexů v ulici Na Spravedlnosti k rychlému spojení do centra města,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Jitka Malinská.

Zastávka je u křižovatky ulic Na Spravedlnosti a Rokycanova, nedaleko polikliniky. Nová linka jezdí ze zastávky Závodu míru přes Masarykovo náměstí, na 17. listopadu, do Rokycanovy ulice, odtud pak jede na Karlovinu a náměstí Republiky a pak zpět do výchozí zastávky. V provozu je ve všední dny od 06:00 do 19:00, jede dvakrát za hodinu.

Novou linku dopravní podnik zavedl až po opravách ulice Na Spravedlnosti, které stály 60 milionů korun. Původně byla jen jednosměrná, teď je z poloviny průjezdná oběma směry.

V okolí nové zastávky kvůli novým domům se stovkami bytů stoupla doprava. V ulici je po rekonstrukci také víc parkovacích míst, přibyly tam semafory.

Reklama

Doporučované