Hlavní obsah

Německý drogistický řetězec dm má v Boru na Tachovsku nový sklad pro e-shop

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Německý drogistický řetězec dm-drogerie markt otevřel v CTParku Bor na Tachovsku velkosklad pro on-line objednávky z vybraných evropských zemí. Reaguje tak na rostoucí internetový obchod.

Článek

Sklad je v nové hale bavorské logistické firmy Loxxess s.r.o., která má plochu 70 tisíc metrů čtverečná a vybudovala ji skupina CTP, jeden z pěti největších realitních developerů v Evropě.

Zóna je teď podle CTP největším tuzemským industriálním parkem s celkovou rozlohou 135 hektarů. Po dostavbě na konci příštího roku bude areál poskytovat 616.000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. CTPark Bor je 15 kilometrů od hranic a je ideální pro zásobování českého i německého trhu.

Loxxess, který je teď druhým největším nájemcem CTP v ČR, už má v CTParku Bor pronajatou jednu halu s plochou 45.000 m2. Nové prostory slouží převážně jako centrální sklad drogistického zboží společnosti dm-drogerie markt. „Umožní nám uspokojit vysokou a stále rostoucí poptávku po našich on-line nabídkách a zároveň ještě lépe reagovat na přání a potřeby zákazníků,“ řekl šéf logistiky dm-drogerie Christian Bodi.

Podle šéfa Loxxess AG Clause-Petera Ambergera zažívalo on-line obchodování boom už před koronavirovou krizí. „Pandemie ho ještě umocnila a dnes už si bez něj nelze moderní maloobchod představit,“ uvedl.

V CTParku Bor, kde pracuje přibližně 4000 lidí, teď působí 14 nájemců, hlavně mezinárodní dodavatelé technologií a automobilového průmyslu, firmy zabývající se logistikou a e-commerce, ale i módní řetězec Primark. Dosud jsou tam podle CTP haly s pronajatou plochou 556.000 m2. Podle velikosti druhý největší park v ČR je CTPark Brno s 503.000 m2. V borské průmyslové zóně, jejíž stavba začala v roce 2005, jsou ubytovny, restaurace zdravotní středisko, školící a zasedací místnosti i sportovní a rekreační zařízení.

Dm-drogerie je největší řetězec s drogistickými výrobky v ČR, na druhém a třetím místě jsou Teta a Rossmann. V ČR má 240 prodejen a zhruba 3000 zaměstnanců. Pro ČR má on-line sklad v Pohořelicích, centrální sklady pro české a moravské prodejny v Jihlavě a v Divišově.

Reklama

Související témata:

Doporučované