Hlavní obsah

V Plzni začnou v pondělí opravy silnice na Chodském náměstí, omezí dopravu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Plzni začnou v pondělí 7. listopadu opravy na rušném Chodském náměstí v širším centru města. Práce na silnici se zastávkami přijdou městskou kasu téměř na 2,8 milionu korun a potrvají do 7. prosince.

Článek

Oprava je rozdělena na dvě etapy, které si vyžádají dopravní omezení. Průjezdný bude vždy jeden směr, druhý bude uzavřen. Řidiči budou muset zvolit objízdnou trasu, která bude řádně značena, sdělila ČTK Adriana Jarošová z plzeňského magistrátu.

Po opravách bude mít komunikace a zastávky nový povrch, na přechodu pro chodce bude bezpečnější ostrůvek. „Provedení současného ostrůvku v přechodu pro chodce již neodpovídá normě, proto bude rozšířen. Dojde i k opravě zastávek, kde povrch komunikace trpí hlavně při rozjíždění,“ řekl primátorův náměstek pro dopravu Aleš Tolar (STAN). Upozornil na to, že omezení na rušné ulici může způsobit dopravní komplikace. „Stometrový úsek komunikace na důležité křižovatce s Klatovskou, v jehož blízkosti jsou dvě školní budovy, se díky stavební úpravě stane pro všechny bezpečnějším,“ dodal.

Opravit podle něj potřebuje i povrch zastávky před Střední průmyslovou školou stavební, kde je zámková dlažba už v nevyhovujícím stavu. Než dostane opravovaná část konečný asfaltový povrch, dělníci zkontrolují a případně zpevní betonové podkladové desky v místě zastávky. Oprava zahrnuje také obnovu vodorovného dopravního značení a opravu obrub.

„Po dobu oprav bude vždy otevřen pouze jeden směr navazující na ulici Edvarda Beneše, druhý bude uzavřen,“ vysvětlila Jana Tomanová, vedoucí magistrátního odboru dopravy. V první etapě od 7. listopadu bude uzavřena polovina vozovky ve směru do centra města, včetně středového dělicího ostrůvku. Řidiči směřující z ulice Edvarda Beneše do centra najedou na objízdnou trasu odbočením do Dobrovského ulice a poté na Klatovskou. V opačném směru bude odbočení a průjezd přes Chodské náměstí možný.

V druhé etapě stavby, která by měla skončit 7. prosince, bude uzavřena polovina vozovky ve směru z centra. Řidiči, kteří dříve odbočovali z Klatovské na Chodské náměstí, tak budou muset pokračovat po Klatovské až k odbočení do Dobrovského. Touto ulicí se dostanou do ulice Edvarda Beneše. Linkové autobusy Arrivy z Plzně do Přeštic a noční linka firmy Z-Group z Plzně přes Štěnovice do Blovic budou po dobu stavby zastavovat na zastávce MHD v Dobrovského ulici.

Reklama

Doporučované