Hlavní obsah

Magistrát vypsal tendr na stavbu lávky na Rajské zahradě na Praze 14

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Magistrát vypsal veřejnou zakázku na stavbu lávky na Rajské zahradě na Praze 14. Přemostění povede od metra přes Chlumeckou ulici a železniční trať a lidé se po ní v budoucnu dostanou také dále na sever městské části.

Článek

Předpokládaná cena zakázky je 86 milionů Kč bez DPH. Vyplývá to z dokumentu zveřejněném v profilu města na webu tenderarena.cz. Železniční zastávku vybuduje státní Správa železnic.

Přechod silnice a kolejí budou tvořit dvě ocelové lávky zakončené dvěma věžemi, ve kterých bude schodiště a výtahy. Šířka lávek je naplánovaná na 3,75 metru a schodišť na 1,75 metru. Lávky budou přes Chlumeckou měřit 49,35 metru a přes železnici k nástupištím to bude 20,27 metru, respektive 16,73 metru. Železniční zastávku vybuduje Správa železnic a zprovozněná bude až po vybudování lávky.

Smlouvu s vítězem tendru by podle dokumentu mělo město podepsat letos v červenci. Samotná stavba by po podpisu smlouvy měla trvat 300 dní. Přesné termíny, stejně jako konečná cena stavby, budou ale jasné až po skončení výběrového řízení.

Kromě proměny na Rajské zahradě čeká Prahu 14 rekonstrukce terminálu u stanice metra Černý most. Cílem je nahradit zastaralé konstrukce, které jsou ve špatném stavu. Zlepšit se má i propojení mezi metrem a autobusy a terminál bude připraven na případné přivedení tramvajové tratě.

Reklama

Doporučované