Hlavní obsah

Na hlavním nádraží v Praze rozšířili přístup k internetu. Má pomoci uprchlíkům

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na pražském hlavním nádraží mají nyní cestující rozšířený přístup k bezplatnému internetu. Společnost ČD-Telematika společně se Správou železnic síť wi-fi rozšířila expresní montáží nových routerů.

Článek

Podle firmy je hlavním cílem umožnit přístup k informacím pro uprchlíky, kteří na nádraží přijíždějí z Ukrajiny. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Internet bude v prostorech vyhrazených jako zázemí pro uprchlíky i v téměř všech místech pro odbavení cestujících.

„To, co se nyní děje na Ukrajině, ani situaci jejích obyvatel si nikdo z nás neumí představit. Každá pomoc Ukrajině je nyní důležitá a jednou z forem naší pomoci uprchlíkům je právě zajištění možnosti navázat spojení s blízkými hned po příjezdu do Prahy,“ uvedl manažer odboru provoz a rozvoj z ČD-Telematiky Tomáš Laga.

Na hlavní nádraží nyní denně proudí stovky až tisíce uprchlíků z válkou zasažené Ukrajiny. Část z nich v minulých dnech přijížděla humanitárními vlaky vypravovanými Českými drahami nebo RegioJetem. Speciální vlaky Českých drah ovšem nyní musel podnik po dohodě s úřady pozastavit kvůli administrativním komplikacím při kontrolách na slovensko-ukrajinských hranicích. Uprchlíci tak v současnosti jezdí do Česka hlavně pravidelnými vlaky.

ČD-Telematika, dceřiná firma Českých drah, nabízí ICT služby státním i soukromým organizacím, zejména internetové, datové a telekomunikační služby. Firma působí také v dopravě, kde spolupracuje s Českými drahami na vybavení vlaků bezpečnostními technologiemi.

Reklama

Doporučované