Hlavní obsah

Po Bubenském nábřeží nepojedou od 26. září do 15. prosince tramvaje

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na pražském Bubenském nábřeží nebudou od pondělí 26. září jezdit tramvaje v úseku mezi Vltavskou a Dělnickou. Důvodem je oprava kolejí, kanalizace, vodovodu, chodníků a vozovky. Tramvaje pojedou objížďkou.

Článek

Výluka potrvá do 15. prosince a o den později opět tramvaje vyjedou na své trasy. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku (DPP). Provoz tramvají je nyní na nábřeží částečně omezen kvůli výstavbě Štvanické lávky z Holešovic do Karlína.

Přerušení provozu se dotkne pěti tramvajových linek. Tramvaje číslo 1 a 25 pojedou mezi Strossmayerovým náměstím a Dělnickou přes Výstaviště, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí. Linka číslo 6 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Vysočanská prodloužena na Lehovec. V úseku mezi Palmovkou a Vysočanskou bude provoz linky číslo 6 posílen.

Tramvaj číslo 12 bude ve směru z Barrandova končit na Vltavské, v dočasné zastávce ve směru k Hlávkovu mostu, odkud pojede dál jako linka číslo 14 na Spořilov. Linka 14 se v opačném směru na Vltavské stane číslem 12.

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X25, která pojede z Manin přes Vltavskou na Strossmayerovo náměstí. Pro autobusovou linku 156 vznikne dočasná zastávka Dělnická, která bude ve stejnojmenné ulici přibližně 75 metrů za křižovatkou s ulicí Komunardů, a Tusarova v Jateční ulici, přibližně 40 metrů za křižovatkou s Komunardů.

Magistrát buduje Štvanickou lávku z Holešovic přes ostrov Štvanice do Karlína. Stavba začala letos v lednu a má být dokončena do 14 měsíců, tedy v únoru příštího roku. Poté se po ní poprvé projdou lidé. Přemostění usnadní pěším a cyklistům cestu na ostrov Štvanice a bude dalším propojením mezi městskými částmi. Proměněno bude rovněž zmíněné Bubenské nábřeží, kde vznikne promenáda pro pěší.

Reklama

Doporučované