Hlavní obsah

Silničáři u Jiráskova mostu opraví komunikace i semafory a doplní přechody

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Řidiče čeká omezení dopravy na křižovatce Jiráskova mostu a Janáčkova nábřeží v Praze 5. Dělníci zde budou opravovat chodníky, silnice a semafory. Doplní také chybějící přechody pro chodce.

Článek

Práce začnou 4. března a naplánovány jsou do 3. dubna. ČTK to dnes sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Doprava podle ní bude omezena pouze částečně a křižovatka zůstane po celou dobu oprav průjezdná.

„Povrch vozovek zůstane asfaltový. Upraví se nebo vymění kamenné obruby a přestaví se navazující chodníky, které budou převážně z kamenné mozaiky. V severní části křižovatky na Janáčkovo nábřeží budou nároží vytažena do křižovatky a doplněna přechody pro chodce,“ uvedla Lišková. „Nynější ostrůvek v křižovatce bude odstraněn,“ dodala.

Nový přechod vznikne na okraji Jiráskova mostu. Jižně od něj mají silničáři vybudovat nájezd cyklistů mimo vozovku. Další přechod vznikne na rohu nábřeží a Diezenhoferových sadů, kde bude rovněž zkrácen ten nynější tak, aby byl pro chodce bezpečnější. Všechny přechody budou bezbariérové a vybavené varovnými a signálními pásy pro nevidomé.

Při opravách bude křižovatka průjezdná. „Uzavře se pouze vjezd na Janáčkovo nábřeží, kde se nově napojují uliční vpusti na stávající kanalizaci, což si vyžádá velké výkopové práce, a průjezd tak nebude možný. Zásadní dopravní omezení bude směřováno vždy na víkendy, kdy se provoz zúží do jednoho jízdního pruhu,“ uvedla Lišková. Vypnuty budou semafory, které budou silničáři měnit. Podle webu silničářů opravujeme.to mají řidiči čekat zdržení od 10 do 30 minut.

Reklama

Doporučované