Hlavní obsah

V českých obchodech se dnes uskuteční jarní kolo celonárodní sbírky potravin

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V českých obchodech se dnes uskuteční tradiční jarní kolo celonárodní potravinové sbírky. Vloni na podzim v ní lidé darovali kolem 580 tun potravin a drogistického zboží pro potřebné.

Článek

Vedle stovek kamenných prodejen sbírka už od úterý pokračuje i v e-shopech tuzemských obchodů.

Do celorepublikové sbírky se podle pořadatelů letos zapojí stovky prodejen obchodních řetězců Albert, Billa, COOP, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN a Tesco. Od 19. dubna je pak po dobu 14 dnů možné darovat potraviny a drogerii v on-line obchodech Košík.cz, Rohlík.cz a iTesco.

Do regionálních skladů potravinových bank se díky podzimní potravinové sbírce dostalo 520 tun potravin a 60 tun drogerie. Loni na jaře se pak vybralo kolem 450 tun pomoci. Darované zboží má pomoci hlavně seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů, handicapovaných nebo lidem bez domova a v nouzi.

Sbírka potravin se od roku 2019 koná dvakrát ročně, organizuje ji Česká federace potravinových bank se Svazem obchodu a cestovního ruchu a také obchodními řetězci a dalšími partnery. Kvůli pandemii se předloňské jarní kolo sbírky nekonalo.

Reklama

Doporučované