Hlavní obsah

V Praze se opravuje Branický most, provoz ve Strakonické komplikuje omezení

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Provoz na frekventované Strakonické ulici v pražské Malé Chuchli komplikuje omezení kvůli úpravám Branického mostu.

Článek

Motoristé musejí počítat s hustou dopravou. Vyplývá to z informací chuchelské radnice a pražské Technické správy komunikací (TSK). Podle informací na webu TSK byl dnes kolem 08:00 provoz v daném úseku pod Branickým mostem na stupních tři až čtyři, přičemž nejvyšší je stupeň pět. Navzdory komplikacím ale úsek u mostu nepatřil k nejvytíženějším ve městě, na stupni pět byl provoz na skoro 60 úsecích silnic v Praze.

Kvůli pracím na „zdvoukolejnění“ železničního Branického mostu je postupně omezována doprava ve Strakonické ulici v úseku Zbraslavská – Barrandovský most. Podle webu městské části Velká Chuchle je nyní uzavřen levý jízdní pruh ve směru do centra a doprava je zachována ve dvou pruzích. V protisměru je provoz bez omezení. Toto omezení potrvá do 3. listopadu. Pouze ve dnech 21. a 22. října bude dočasně rozšířeno, takže provoz bude možný pouze jedním pruhem z centra a jedním pruhem do centra.

Rekonstrukce Branického mostu mezi stanicemi Radotín a Krč začala v červenci. Během 13 měsíců na mostě přibude nová kolej, most tak bude po úpravách mít koleje dvě. Celkové náklady jsou zhruba 2,7 miliardy korun.

Reklama

Doporučované