Hlavní obsah

Cestující na Teplicku musí počítat s výpadky linek

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Problémy s jejich zajištěním jsou od víkendu. Důvodem je podle dopravce personální výpadek. Na sever Čech povolává řidiče odjinud.

Článek

Podle informace na webu kraje vynechalo v úterý 10 spojů, byly to zejména autobusy mezi Dubím a Košťany. Na pondělí byl ohlášen výpadek devatenácti spojů, některé však nakonec jely.

Dopravu zajišťuje na Teplicku společnost ČSAD Slaný. Předsedkyně představenstva skupiny ICOM Transport, pod kterou společnost patří, Kateřina Kratochvílová řekla, že hodně řidičů má covid. „V rámci koncernu z 65 řidičů jich je aktuálně 14 nemocných. Někteří další mají dovolenou,“ řekla v pondělí. Firma se podle ní snaží přesunout volné pracovníky na Teplicko. „Bohužel jsme nečekali, že se covid vrátí v létě, proto jsme schválili dovolené a byli připraveni na běžnou nemocnost,“ uvedla Kratochvílová.

Dopravce zahájil provoz na Teplicku na začátku loňského prosince, smlouvu má na deset let. Provoz na jednotlivých linkách od počátku nebyl v plném rozsahu. Neodjeté spoje podle firmy přímo souvisely s pandemií covidu-19. Společnost ČSAD Slaný dostala od Ústeckého kraje, který je objednatelem autobusové dopravy, pokutu za neodjeté spoje. Žádala o její prominutí, s tím ale krajští zastupitelé nesouhlasili.

Reklama

Doporučované