Hlavní obsah

O prázdninách zemřelo na silnicích v Ústeckém kraji devět lidí, víc než loni

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto.

Reklama

O prázdninách zemřelo na silnicích v Ústeckém kraji devět lidí. Meziročně je to o dvě oběti více. Od začátku roku mají nehody v kraji 32 obětí.

Článek

V červenci zemřeli při nehodě na silnici v regionu čtyři lidé a v srpnu pěti lidí, za druhý prázdninový měsíc je to o tři více než ve stejném období loni. Poslední tragická nehoda se stala v neděli. Po srážce osobního auta a motocyklu u Krupky na Teplicku přišel o život motorkář. Smrtelná nehoda se stala například také v Oseku na Teplicku 13. srpna, kdy po nárazu do stromu zemřel pětadvacetiletý řidič osobního auta. Zřejmě nezvládl řízení a vyletěl ze silnice, kde narazil do stromu. Policisté zjistili, že řidič nevlastnil řidičský průkaz a měl soudem nařízený zákaz řízení motorových vozidel.

V srpnu se v kraji stalo 905 nehod, což je o 19 méně než loni. Při nehodách bylo 12 lidí těžce zraněno, 188 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 50,39 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve čtvrtek 18. srpna, celkem 45.

V celé České republice zemřelo o prázdninách při dopravních nehodách předběžně 82 lidí, což je podle policejních statistik nejméně obětí v historii České republiky. Loni si červencové a srpnové nehody vyžádaly 100 obětí.

Reklama

Doporučované