Hlavní obsah

O víkendu budou otevřené tři největší skiareály v Ústeckém kraji

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Lyžařská střediska v Ústeckém kraji přivítají první lyžaře. Na Klínech na Mostecku se lyžaři poprvé projedou v pátek a provozovatelé počítají, že otevřeno zůstane po celý týden.

Článek

Na Telnici na Ústecku se v sobotu rozjede pouze dětský vlek, k zasněžování nemá areál dostatek vody. Bouřňák na Teplicku zahájí sezonu rovněž v sobotu, středisko zvýšilo ceny, zjistila ČTK.

Od minulého týdne je v provozu sjezdovka Dámská na Klínovci, který je na pomezí Ústeckého a Karlovarského kraje. V pátek zahájí sezonu také menší areál Alšovka na Chomutovsku. Den před Vánoci plánuje spustit vlek areál Horní Podluží na Děčínsku.

Sjezdovka poma se otevře v pátek na Klínech, kde je asi 12 centimetrů přírodního a půl metru umělého sněhu. „Ostatní sjezdovky zasněžujeme,“ řekl ČTK vedoucí areálu Josef Dlouhý. Připomněl, že si zákazníci mohou nově skipasy zakoupit na e-shopu, kde jsou výhodnější ceny. Navíc se vyhnou frontám. Areál bude v provozu denně a podle Dlouhého se mohou sportovci těšit i na večerní lyžování.

Sportovní centrum na Telnici čerpá vodu z potoka, kam ale nepřitéká dostatek vody. Středisko proto nemůže zasněžovat. „Je tam minimální přítok. Musíme to nechat natéct. Máme trochu sněhu nastříkaného, ale dodělané to není. Je to tragédie, jsou perfektní podmínky pro zasněžování,“ posteskl si zaměstnanec areálu Jindřich Holinger. Podle něj v tuto chvíli není možné zdroj vody vyřešit jinak a zatím netuší, kdy se povede zasněžit zbylé sjezdovky.

Skipasy se mírně zdražily kvůli vyšším nákladům ve všech větších areálech v kraji. Jako poslední ke zvýšení cen přistoupil Bouřňák, který už výrazně podražil loni. Při sobotním zahájení sezony budou v provozu sjezdovky Údolíčko a Mikeska. Ředitel sportoviště Jaroslav Andres ČTK řekl, že sjezdovky budou otevřené zatím o víkendu. „Jestli pojedeme i v týdnu, rozhodneme v neděli,“ dodal.

Reklama

Doporučované