Hlavní obsah

Lyžařský areál Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku zahájí v pátek zimní sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Lyžařský areál Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku zahájí v pátek zimní sezonu, jako obvykle večerním lyžováním od 18:00 do 21:00. Díky mrazivému počasí bude pro lyžaře připravena celá hlavní sjezdovka dlouhá 1,2 kilometru.

Článek

V provozu tak bude kromě kotvy obsluhující horní část hlavní sjezdovky i lanová dráha. Od 23. prosince budou moci lyžaři jezdit i na kratší hotelové sjezdovce, která měří 170 metrů, informovala dnes ČTK mluvčí areálu Petra Martínková.

V prvních dnech bude středisko otevřeno pro večerní lyžování standardně od pondělí do neděle s výjimkou Štědrého dne. S denním lyžováním se počítá vždy od pátku do neděle od 9:00 do 16:00. Lyžování si budou návštěvníci moci užít i na Štědrý den, kdy bude vlek v provozu od 9:00 do 12:00. Od 25. prosince bude možné opět využít jak denní, tak i noční lyžování.

Letošní novinkou na Monínci je věrnostní program Gopass, který zcela nahradí současné skipasy a návštěvníkům má přinést flexibilní ceny. Celodenní lyžování by tak mělo vyjít pro návštěvníky výhodněji, než kdyby si pořídili celodenní jízdenku na pokladně. „Ceny za skipasy zakoupené na www.gopass.travel jsou dynamické, návštěvníci si tak mohou naplánovat lyžování podle svých priorit. Velkou výhodou je možnost najít si pro návštěvu našeho areálu skipasy na konkrétní dny, kdy bude cena nejnižší,“ řekl spolumajitel areálu Jaroslav Krejčí.

Už dříve uvedl, že kvůli zvýšení nákladů na energie středisko zdraží o deset až 15 procent. V rámci plovoucí ceny, kdy si lidé budou moci dopředu zvolit termín, by se ale mohlo lyžovat i levněji než loni. Celodenní lyžování o víkendu vyšlo minulý rok na Monínci na 735 korun.

Reklama

Doporučované