Hlavní obsah

V jihlavské zoo budou podzimní slavnosti, lidé mohou darovat zvířatům dýně

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Jihlavská zoologická zahrada připravila podzimní slavnosti s komentovaným krmením zvířat, vyřezáváním dýní a zvýhodněným podvečerním vstupným. Chce tím povzbudit návštěvnost v podzimních měsících.

Článek

Novinářům to dnes řekl ředitel Jan Vašák. Návštěvníci mohou také zvířata obdarovat, přinést jim mohou dýně, cukety, šípky, suché kukuřičné klasy, žaludy nebo bukvice.

Do zoo chodí nejvíc lidí v létě, méně jich přichází v této době, kdy je sychravo a brzo tma. „Chceme nalákat návštěvníka, aby zjistil, že ta zoologická zahrada má svoje kouzlo i v období podzimu,“ řekl Vašák. Dodal, že řada zvířat je aktivnějších než v horkém létě a na prohlídku je větší klid.

Plody pro zvířata lze nechat v pokladně zoo. Dýně mají rádi například hrošíci, medvědi, giboni a všechny druhy prasat. „Cukety i přikupujeme lenochodům. To jsme zjistili v podstatě náhodou, když jsme začali brát neprodané přebytky z marketů,“ řekl Vašák. Kaštany ale nemá smysl nosit. „Nemáme zvíře, které by se jimi živilo,“ uvedl.

V zoo mohou děti také strávit podzimní školní prázdniny, příměstský tábor tam bude 26. a 27. října. První čtvrteční termín už je téměř obsazený, na pátek jsou ještě volná místa, řekla zástupkyně ředitele Pavla Jarošová. V těchto dnech budou i komentovaná krmení zvířat pro veřejnost, v pátek zoo oslaví Den lemurů. Nejbohatší program s podzimními dílnami a řemeslnými trhy bude v sobotu 28. října.

Do zoo potmě se lidé mohou za zvýhodněné vstupné podívat od 30. října do 3. listopadu. Při vstupu mezi 16:00 a 17:00 zaplatí 50 korun, zatímco běžná vstupenka pro dospělé stojí trojnásobek. Pavilony budou otevřené do 18:00 a celý areál do 19:00.

Zoologická zahrada je příspěvkovou organizací města. Minulý rok měla rekordní návštěvnost, přišlo přes 353.000 lidí. V letošních prvních devíti měsících jich do zoo zavítalo přes 320.800, v porovnání se stejným loňským obdobím o 7300 více. Srpnová návštěvnost byla podle ředitele slabší než obvykle, ale vydařilo se září. Předpokládá, že celkový počet návštěvníků za letošek by mohl být srovnatelný s minulým rokem.

Reklama

Doporučované