Hlavní obsah

Bojkovická radnice na letošek připravuje stavbu parkoviště u městského úřadu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Stavba nabídne téměř 60 parkovacích míst. Část z nich bude vyhrazena pro lidi se zdravotním postižením a také elektromobily, chybět nebudou ani tři nabíjecí stanice, řekl dnes ČTK starosta Petr Viceník (ODS)

Článek

Stavba parkoviště bude letošní největší investicí města. Náklady by podle projektu měly činit zhruba 17 milionů korun, přičemž 5,5 milionu korun pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí. Konečná cena vzejde z druhého kola výběrového řízení na zhotovitele, které se nyní koná. „Měli bychom ji znát za čtyři nebo pět týdnů,“ uvedl Viceník.

Město se 4 400 obyvateli se podle něj dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst v centru. Nové parkoviště by podle starosty měli využívat zaměstnanci a návštěvníci radnice, obyvatelé nedalekého sídliště Mánesova II nebo lidé mířící za kulturními akcemi na Tillichovo náměstí.

„Bude nám to řešit ještě jeden problém, protože parkoviště propojí vlakovou zastávku s centrem města. Takže může odklonit občany z frekventované ulice Komenského, kde chodník nesplňuje normové parametry,“ řekl Viceník. Průchodem přes parkoviště se podle něj bude možné úzkému chodníku vyhnout a dostat se do středu Bojkovic bezpečněji.

Stavební práce by měly začít v březnu nebo dubnu, radnice by parkoviště ráda uvedla do provozu do konce letošního roku. Menší parkoviště funguje ve dvoře městského úřadu už nyní, podstatnou část parkovacích míst však zabírají auta úřadu, případně jeho zaměstnanců. „Kapacita pro občany je zanedbatelná,“ uvedl starosta.

Zatímco nyní se na parkoviště u městského úřadu vjíždí průjezdem ze Sušilovy ulice, po stavbě nového se na ně motoristé dostanou z Komenského ulice. Vjezdu na parkoviště musí ustoupit dům, který město koupilo a nyní začíná s jeho bouráním. Na demolici domu má město v rozpočtu vyčleněnu částku 500 000 korun.

Reklama

Doporučované