Hlavní obsah

Kroměříž upravila křižovatku Albertovy a Nitranské, měla by být bezpečnější

Foto: Getty Images

Nehoda. Ilustrační foto.

Reklama

19. 6. 8:00

Kroměřížská radnice dokončila stavební úpravy křižovatky Albertovy a Nitranské ulice, která nesplňovala parametry pro najetí a vyjetí nákladních vozidel směřujících do sběrného dvora, případně zásobujících blízký supermarket.

Článek

Na křižovatce vznikaly kolizní stavy, při kterých se vozidla v křižovatce nemohla plynule pohybovat. Po úpravách bude průjezd křižovatkou bezpečnější a pro řidiče komfortnější. Město také dokončilo budování parkovacích míst v Peřinkově ulici.

Náklady na úpravu křižovatky činily zhruba 1,6 milionu korun. „Práce zahrnovaly především nový odbočovací pruh při výjezdu z Nitranské směrem na ulici Velehradská a zvětšení poloměru nájezdových a výjezdových oblouků v křižovatce. Doplnění nového odbočovacího pruhu si vyžádalo nové vedení chodníku a nové místo pro přecházení až u parkoviště u supermarketu,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí). Součástí prací bylo i předláždění stávajícího chodníku okolo parkoviště u supermarketu a také výměnu všech silničních obrub.

Radnice do dopravní infrastruktury v Nitranské ulici investovala i loni. Na pozemku, který patří městu, vybudovala odstavnou plochu asi pro 30 automobilů. „V současné době pokračují ještě práce na chodníku vedoucímu právě k tomuto provizornímu parkovišti. V blízké budoucnosti ho chceme přebudovat na co nejvíce zelené, se zasakováním dešťových vod, viz snímek v galerii. Při budování parkovišť chceme být inovativní, a hlavně šetrní k životnímu prostředí,“ uvedl vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček.

Kroměřížská v těchto dnech dokončila i nová parkovací stání a chodníky u bytových domů v Peřinkově ulici. „Parkování je problémem na každém sídlišti. Jsem rád, že ve zmíněné lokalitě se řešení našlo a že zde vznikly dvě desítky nových parkovacích stání,“ uvedl Němec. Stavba přišla zhruba na 960.000 korun.

Stání pro 14 vozidel včetně jednoho místa pro tělesně postižené jsou kolmá a s povrchem z drenážní dlažby. Dalších šest stání je podélných s povrchem ze zatravňovací dlažby. Práce zahrnovaly i doplnění části spojovacího chodníku od bytového domu číslo 2743 v Peřinkově ulici po napojení na chodník vedoucí od Moravské ulice a také přesunutí místa pro tříděný odpad na novou zpevněnou plochu, kterou ze tří stran kryje stěna.

Sdílejte článek

Reklama

Doporučované