Hlavní obsah

Kroměřížskou radnici a vedlejší hotel rozzáří v sobotu videomapping

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížskou radnici a vedlejší hotel U Zlatého kohouta na Velkém náměstí rozzáří v sobotu 10. prosince při zahájení vánočních trhů videomapping.

Článek

Poprvé se na něj návštěvníci trhů mohou těšit v 17:00, druhá projekce je plánována na 18:30 po koncertu Davida Kollera, uvedl v dnešní tiskové zprávě kroměřížské radnice starosta Tomáš Opatrný (ANO).

Scénář videomappingu se opírá o čtyři svíce, které představují naději, víru, zastavení a lásku. „Svíčky se budou objevovat postupně, více v tuto chvíli prozrazovat nebudeme,“ řekla Petra Svačinová, vedoucí radničního útvaru tajemníka. Odbor vánoční trhy na Velkém náměstí pořádá.

Videomapping doplní světelnou výzdobu zahrnující vstupní bránu, osm metrů vysoký světelný kužel symbolizující vánoční strom, nasvícenou kašnu a světelné nebe nad hlavami návštěvníků trhů. Zhruba dvě desítky stánků se sortimentem zaměřeným na jídlo, pití a drobné zboží spojené s Vánocemi budou otevřené od 10:00. „Chybět nebude ani oblíbený slaměný betlém či vánoční hrnečky,“ uvedl mluvčí radnice Jan Vondrášek.

Vánoční trhy zůstanou na Velkém náměstí do 22. prosince. Po celých 13 dnů je bude doplňovat také kulturní program, který kromě koncertů nabídne pohádky, dílničky, zimní kino, programy dětí ze základních škol i místních folklorních a pěveckých souborů. „Jedním z hlavních lákadel pak bude na zlatou neděli koncert zpěvačky Anny K.,“ doplnila Svačinová. Kompletní program vánočních trhů je na webu www.kromeriz.eu.

Kromě čtyř svíček ve videomappingu radnice od začátku adventního období postupně rozsvěcuje na různých místech Kroměříže velké adventní svíce. V neděli 11. prosince se od 17:00 rozsvítí svíce na Masarykově náměstí, o týden později se rozzáří i svíce na Velkém náměstí. O prvních dvou adventních nedělích město rozsvítilo svíce na náměstí Míru a na Komenského náměstí.

Reklama

Doporučované