Hlavní obsah

Letošní ročník zlínského festivalu Skrz Prsty se zaměří na toxické vztahy

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Studenti Fakulty multimediálních komunikací zlínské univerzity připravili devátý ročník festivalu Skrz Prsty, který se věnuje společensky tabuizovaným tématům. Letos se zaměří na toxické vztahy.

Článek

Festival se uskuteční 23. března ve zlínském zámku, nabídne workshopy i přednášky. „Toxické nemusí být pouze vztahy partnerské, přestože je to jedna z nejviditelnějších forem toxicity. Toxická může být naše rodina, naši přátelé, kolegové v práci, nebo třeba cizí člověk v obchodě, který se špatně vyspal. Přestože si to často neuvědomujeme, stejně tak můžeme být toxičtí my ke svému okolí. Jak takovou toxicitu poznat? To se dozvíte na našem festivalu, který toto téma otevírá,“ uvedla manažerka letošního ročníku festivalu Aneta Pospíšilová.

Na festivalu vystoupí například Kristýna Dolejšová známá jako Hello Christie, která je autorkou projektu Za normální holky. „O své zkušenosti s toxickými vztahy promluví také Jana Fabiánová. Návštěvníky celým festivalem provede moderátorka Johanna Nejedlová, ředitelka organizace Konsent, která v Česku boří mýty o sexuálním násilí,“ uvedla Pospíšilová.

V minulých letech se festival věnoval legalizaci konopí, mentálnímu zdraví nebo síle svobody. Jeho cílem není přesvědčit, ale vyvolat diskuzi.

Reklama

Doporučované