Hlavní obsah

Stavbaři začnou v polovině března opravovat silnici v Bohuslavicích u Zlína

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Stavbaři začnou v polovině března opravovat silnici druhé třídy v Bohuslavicích u Zlína, která je jednou z hlavních spojnic mezi Zlínem a Uherským Hradištěm.

Článek

Práce potrvají do podzimu, náklady přesáhnou 21,3 milionu korun včetně DPH. Řidiči osobních aut budou moci opravovaným úsekem projíždět kyvadlově, pro nákladní vozy bude vyznačena objízdná trasa, uvedlo na svých webových stránkách Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které se o silnice nižších tříd v regionu stará.

„Jde o důležitou silniční trasu, kterou využívají motoristé pro cesty mezi Zlínem a Uherským Hradištěm, Uherským Brodem i Luhačovicemi. Věnujeme jí dlouhodobě zvýšenou pozornost. Přes Bohuslavice denně projede průměrně přes 9000 vozidel,“ řekl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Plánovaná oprava se týká silnice II/490 v délce zhruba 660 metrů, a to ve směru od Zlína po křižovatku ve středu obce. Stavební firma sjednotí šířku silnice na sedm metrů, opraví vozovku a obnoví její odvodnění. Součástí stavby bude i úprava dvou mostů. „Dojde ke stavební úpravě oboustranných zastávkových pruhů osobní linkové dopravy, bude obnoveno svislé a vodorovné dopravní značení a silniční svodidlo,“ uvedli k rozsahu prací zástupci ŘSZK.

Po dobu oprav zůstane silnice částečně uzavřená. Řidiči budou moci úsekem projíždět po polovinách vozovky, provoz budou řídit semafory. Vozidla o hmotnosti nad 7,5 tuny s výjimkou autobusů a aut integrovaného záchranného systému budou muset využít objízdnou trasu přes Uherské Hradiště, Otrokovice a Zlín.

Souběžně se stavbou ŘSZK zajistí obec úpravu chodníku, osazení nového přístřešku pro cestující na autobusové zastávce, úpravu napojení místních komunikací a účelové komunikace včetně propustku pod ní, úpravu nájezdů a sjezdů k přilehlým nemovitostem i vegetační úpravy.

V posledních letech ŘSZK opravovalo několik silnic v Bohuslavicích u Zlína a okolí. Náklady činily bezmála 58 milionů korun. V roce 2014 stavbaři zrekonstruovali silnici mezi Březnicí a Bohuslavicemi u Zlína a mezi obcemi Šarovy a Bohuslavice u Zlína. V roce 2017 se rekonstrukce týkala křižovatky silnic II/490, II/497 a III/4972 v centru Bohuslavic u Zlína a mezi lety 2020 až 2021 průtahu obcí ve směru na Šarovy.

Reklama

Doporučované