Hlavní obsah

Valašské Klobouky představí zrekonstruovaný Dům na rohu, náklady byly 27 milionů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice ve Valašských Kloboukách na Zlínsku představí zrekonstruovaný Dům na rohu. Dřívější brownfield v centru města byl rekonstruován a bude sloužit jako podnikatelské centrum.

Článek

Den otevřených dveří se tam uskuteční v úterý 12. dubna. „Dům na rohu byl po dvě desetiletí nedostavěnou hrubou stavbou, která se stala chátrající zátěží městského centra a pohled na ni vzbuzoval především nelibé pocity. Město Valašské Klobouky se rozhodlo situaci řešit, objekt odkoupilo a díky úspěšné žádosti o dotaci u Ministerstva průmyslu a obchodu ČR jej proměnilo v atraktivní budovu, která nabízí zázemí pro řadu podnikatelů,“ uvedla starostka Eliška Olšáková (nez.).

Už je podle ní obsazená převážná většina prostor a první nájemci se stěhují do svých kanceláří.

Šlo o největší brownfield ve středu města. Čtyřpatrový objekt byl původně projektován jako administrativní budova a poté polyfunkční dům. Při rekonstrukci se změnil jeho vnější vzhled i vnitřní dispoziční řešení. Náklady na rekonstrukci domu na nároží ulic Československé armády a 2. května byly 27,1 milionu korun. Z toho 21,3 milionu byla dotace ministerstva průmyslu a obchodu. Na odkup objektu dalo město 6,3 milionu korun.

Reklama

Doporučované