Hlavní obsah

Valašské Meziříčí koupilo objekt pro vybudování startovacích bytů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Valašské Meziříčí na Vsetínsku koupilo budovu bývalého internátu v Zašovské ulici. Vzniknout by tam mělo pět desítek startovacích bytů.

Článek

Dřívější internát sklářské školy v roce 2018 odkoupila Diakonie ČCE - středisko ve Valašském Meziříčí. „Původně zde chtěli vybudovat sociální bydlení s terénními a ambulantními službami. Tento záměr se ale nyní ukázal jako nerealizovatelný, a proto Diakonie nabídla budovu ke koupi městu,“ uvedl místostarosta Josef Vrátník (KDU-ČSL).

Vedení města jednalo s představiteli organizace o podmínkách prodeje včetně kupní ceny. „Nakonec se nám podařilo dohodnout na kompromisní částce ve výši 17,9 milionu korun. Tento objekt je pro město o to cennější, že zde můžeme vybudovat cirka 50 startovacích nájemních bytů zejména pro mladé rodiny. Jedná se tak o další krok vedoucí k podpoře a rozvoji bydlení v našem městě,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Nákup budovy od diakonie již schválili zastupitelé města. Radnice by měla začít s přípravou projektu na vznik nových bytů příští rok.

Reklama

Doporučované