Hlavní obsah

Zlínská krajská nemocnice hledá dobrovolníky, kvůli covidu jich ubylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Krajská nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně hledá dobrovolníky, kteří by trávili čas s pacienty.

Článek

Dobrovolnické centrum KNTB přišlo kvůli covidové pandemii o desítky dobrovolníků, kteří se nyní postupně ke své dobrovolnické práci vracejí, zdaleka jich však není tolik jako předtím, sdělila dnes ČTK mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

„Náplní činnosti dobrovolníků v nemocnici je společné trávení času s pacienty, čtení, povídání, klidně i zpívání nebo hraní společenských her. Vše, co obohacuje pacientův čas u nás. Rádi uvítáme i nové canisterapeuty,“ uvedla koordinátorka dobrovolníků v KNTB Lucie Balogová.

V nemocnici působí sedm dobrovolníků. „Z toho pět přichází i se svými pejsky. Nejčastěji na geriatrickém oddělení, docházejí také na následnou intenzivní péči nebo oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče,“ uvedla mluvčí.

Nábor dobrovolníků pomáhá nemocnici organizovat zlínská pobočka humanitární organizace Adra, která je prostředníkem mezi dobrovolníky a nemocnicí. Zájemci mohou kontaktovat Helenu Janíkovou na e-mailu: dc.zlin@adra.cz nebo na telefonu 731 157 471. Před zařazením do programu zájemce absolvuje pohovor, jehož cílem je zjistit motivaci a vhodnost zařazení do programu. „Poté projde přípravou na práci dobrovolníka a podepíše smlouvu. Podmínkou je minimální věk 15 let, čistý výpis z rejstříku trestů a výborný zdravotní stav,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Doporučované