Hlavní obsah

Řepka dostal 15 měsíců vězení za prodej cizího auta

Tomáš Řepka podle obžaloby prodal za milion korun bílý Mercedes-Benz GL, který měl jen půjčený.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Obvodní soud pro Prahu 6 poslal Tomáše Řepku na 15 měsíců nepodmíněně do vězení. Rozsudek není pravomocný, fotbalista se odvolal. Státní zástupce navrhl dva roky nepodmíněného trestu za to, že Řepka podle obžaloby prodal auto, které mu nepatřilo.

Článek

Konkrétně udělal Tomáš Řepka podle obžaloby to, že prodal za milion korun bílý Mercedes-Benz GL, který měl jen půjčený. Prodal ho své dlouholeté známé ze severní Moravy.

Řepkův luxusní vůz předtím zabavili exekutoři, od kterých ho vykoupila firma, která ho vzápětí Řepkovi pronajala. Pak ale chtěla vůz zpátky, protože Řepka neplatil pronájem. V tu chvíli firma zjistila, že fotbalista už auto nemá. Po čase ho vypátrala na severní Moravě, když se objevilo v jednom z tamních autoservisů. Firma vše oznámila policii.

Nová majitelka vezla právě autem svého syna na kroužek, když ji obklíčila tři policejní auta. O luxusní vůz přišla. Dnes tak nemá ani auto, ani milion zaplacený Řepkovi.

Soud začal případ řešit už na začátku loňského října. Jako první tehdy vyslechl ženu, která od Řepky auto koupila. Soudu potvrdila, že jí fotbalista slíbil, že na ni auto převede. Když ji kontaktovala firma, které auto ve skutečnosti patřilo, měl jí Řepka poradit, aby tvrdila, že už auto Řepkovi vrátila. Žena dlouho fotbalistovi věřila. A to až do doby, než jí auto zabavila policie.

U soudu vypovídal také zástupce firmy, které auto patřilo. Řepka prý platil pronájem auta pozdě a pak přestal platit úplně. Přestal také s firmou komunikovat.

Soud jednání v říjnu odročil hlavně kvůli tomu, že chtěl počkat na konec jiného Řepkova procesu. Městský soud v Brně ho totiž odsoudil kvůli inzerátům nabízejícím sexuální služby, které podal jménem své bývalé partnerky Vlaďky Erbové. Původní nepodmíněný trest vězení v listopadu brněnský soud změnil na 300 hodin obecně prospěšných prací. Tento rozsudek už je pravomocný.

Reportáž z magazínu Slavní: Všechny aféry Tomáše Řepky. Video: Seznam Zprávy

Jenže brněnský soud zatím nestihl svůj trestní spis poslat do Prahy. Obvodní soud pro Prahu 6 ho potřebuje, protože bude v případě uznání viny ukládat souhrnný trest za všechny Řepkovy skutky. Kvůli čekání na brněnský spis tak musel jednání odročit na dnešek.

Protože je Řepka už nyní pravomocně v podmínce, hrozí mu, že tentokrát půjde opravdu za mříže. Státní zástupce nechtěl prozradit, jaký trest bude navrhovat. Řekl pouze, že podle trestního řádu musí být souhrnný trest přísnější než dříve uložený trest.

Reklama

Související témata:

Doporučované