Hlavní obsah

Reportéři Seznamu: Nejbohatší Čech na paškále. Pieta, která se musela vynutit. A hledání viníka spadlé lávky

Reportéři Seznamu z 8. dubna 2019: Nejbohatší Čech na paškále. Pieta, která se musela vynutit. A hledání viníka spadlé lávky.Video: Lukáš Sál

 

Reklama

Souhrn klíčových zpravodajských témat s investigativní novinářkou Sabinou Slonkovou. Autoři reportáží čelí otázkám, které jejich práce vyvolala.

Článek

Petr Kellner. Muž, který si po celou dobu, co se pohybuje v nejvyšších patrech světového byznysu, zakládá na tom, že není vidět, není slyšet, se dostal do hledáčku politiků i médií. Senátoři si jej chtějí – po vzoru USA, kde si kongresmani došlápli na šéfa Facebooku Marka Zuckerberga – předvolat na jednání zahraničního výboru. V novinách se zase spekuluje, nakolik čínské byznysové zájmy Kellnerovy PPF určují českou zahraniční politiku. Co je na tom? Odpovědi hledal Adam Junek.

Zdena Mašínová se třicet let od sametové revoluce obrátila na magistrát. Požádala o exhumaci ostatků své matky z hromadného hrobu. Mašínovou starší mučilo nejprve gestapo, pak v padesátých letech komunisti. Jenže se ukázalo, že je to problém. Proč? Podrobnosti připravil Jaroslav Gavenda.

Po více než dvou letech od pádu lávky v pražské Troji ukončila policie vyšetřování a řekla, kdo za to může. Detaily z policejního vyšetřování zná Radek Nohl.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře každé druhé pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované