Hlavní obsah

Řidiči osobních aut se od soboty dostanou z Blanenska do Brna objížďkou

Ilustrační foto.

Reklama

Od soboty se pro řidiče jedoucí ze severu regionu zkomplikuje cesta směrem do Brna. Na silnici I/43 začne stavba průtahu a odbočovacího pruhu v Milonicích na Blanensku, kterou připravuje Ředitelství silnic a dálnic.

Článek

„Osobní auta ve směru do Brna sjedou ze silnice I/43 před křižovatkou u Černé Hory. Směr jízdy z Brna nebude mít objízdnou trasu a veškerá doprava zůstane na silnici I/43,“ uvedla Markéta Chumchalová z tiskového odboru krajského úřadu.

Uzavírka a objížďka bude podobná jako při jarní souvislé opravě silnice I/43 v Černohorském lese. „Ve směru do Brna budou veškerá osobní vozidla do 3,5 tuny odkloněna na objízdnou trasu přes městys Černá Hora, obce Žernovník, Malá Lhota a Újezd u Černé Hory do obce Lažany. Pro tato osobní vozidla bude objízdná trasa ve směru na Brno povinná. Odklon dopravy bude již před okružní křižovatkou u Černé Hory. Ze směru od Rájce-Jestřebí bude osobní doprava do Brna odkloněna na okružní křižovatce,“ sdělila Chumchalová.

Veškerá těžká nákladní doprava včetně autobusů zůstane na silnici I/43, a to v obou směrech. Osobní auta jedoucí z Brna rovněž pojedou po silnici I/43, která bude částečně uzavřena až do 31. října. Doprava bude vedena kyvadlově a budou ji řídit semafory.

„Odklonění osobní dopravy ze silnice I. třídy alespoň v jednom směru jízdy je nezbytně nutné, protože kapacitně silnice I/43 v tomto úseku nevyhovuje a dopravní kolony v obou směrech by zcela paralyzovaly průjezd územím. I tak žádáme řidiče o trpělivost, je to významná spádová oblast brněnské aglomerace, která dopravně absolutně nevyhovuje, protože v území schází silnice rychlostního typu. Je nutno počítat se zdržením při cestování a pečlivě plánovat a zvažovat nezbytnost každé cesty uzavřeným úsekem,“ dodala Chumchalová.

Omezení čeká také na řidiče v Brně. Stavba velkého městského okruhu na Tomkově náměstí si vyžaduje částečné uzavření Provazníkovy ulice. Řidiči tam o víkendu projedou v režimu jeden pruh v každém směru. „V neděli večer, od 23:00, se úsek mezi Tomkovým náměstím a Karlovou uzavře úplně. Objízdné značení povede řidiče přes Valchařskou a Dolnopolní na Maloměřický most a Karlovu. Omezení by měla skončit do pondělních 6:00,“ informovala Radka Loukotová z brněnského magistrátu.

Reklama

Související témata:

Doporučované