Hlavní obsah

Řidičům se v pondělí otevře opravený úsek silnice I/27 za Plzní na Klatovy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Tři měsíce uzavřený úsek silnice I/27 mezi Horní Lukavicí a Přešticemi se otevře nejpozději 13. září. Hlavní tah do Klatov a Železné Rudy patří k nejfrekventovanějším směrům z města, projíždí tudy přes 16 tisíc vozidel denně.

Článek

Po dobu oprav byla uzavřena polovina silnice ve směru od Přeštic do Plzně, v protějším pruhu se jezdilo. Skončí tak objížďka přes Dolní Lukavici, která byla nařízená kvůli bezpečnosti provozu a pracovníků. Oprava přišla na téměř 21 milionů korun.

Celková délka opravované trasy Horní Lukavice - Přeštice byla téměř 1,8 kilometru, od napojení budované přeložky Šlovice - Přeštice na silnici I/27 až po křižovatku s místními komunikacemi Průmyslová a Na Chmelnicích v Přešticích. „Bylo odfrézováno asfaltové souvrství a položena nová podkladní, ložná a obrusná vrstva vozovky,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Adam Koloušek. Pracovníci provedli i lokální opravy, strhli krajnice, pročistili příkopy a opravili hospodářské sjezdy.

Na stejném tahu se pět dnů po startu dokončené stavby 7. června uzavřel most u obce Červené Poříčí na Klatovsku. Plzeňská ŘSD ho tehdy strhla a do 135 dnů postaví za 16 milionů korun širší most. Stavbaři pracují za úplné uzavírky a veškerá doprava je vedena po provizorní dvoupruhové komunikaci v bezprostřední blízkosti stavby. Most přes Lhovický potok byl v nevyhovujícím stavu. Vykazoval poškozenou izolaci a degradaci betonu. Nosnou konstrukci nového mostu bude tvořit monolitický dvoupolový železobetonový rám.

Reklama

Doporučované