Hlavní obsah

Rockový Foot Fest na Táborsku bude kvůli covidu až za rok

Foto: Rock for People

Ilustrační foto.

Reklama

Rockový festival Foot Fest, plánovaný na letošní červenec na Táborsku, přesunuli pořadatelé kvůli koronavirové pandemii na rok 2022. Vstupenky zůstávají v platnosti, řekl šéf festivalu Martin Janoušek.

Článek

Akce, kam jezdilo v minulých letech až 6000 lidí, letos plánovala koncerty kapel Tři sestry, Monkey Business, Mňága a Žďorp nebo zpěvačky Anny K.

„Do poslední chvíle jsme čekali a svým způsobem doufali, že budeme moci 16. ročník festivalu, který spojuje dobrá hudba, kultura a sport, uspořádat. Vzhledem k aktuální situaci musíme i letošní ročník, bohužel, odložit na rok 2022. Vstupenky zakoupené v roce 2020 či 2021 zůstávají v platnosti,“ uvedli organizátoři na facebookovém profilu. Byli by rádi, kdyby si lidé koupené lístky nechali, a podpořili tak festivalový tým.

S většinou kapel se organizátoři dohodli, že přijedou příští rok. Nejistá je jen účast skupiny Nazareth. „Chceme, aby si to lidé užili. Může tam být (letos) pořád nějaká obava z nakažení. Pro nás je důležitý každý prodaný lístek, a kdyby se ta obava týkala jen deseti procent diváků, je to pro festival zásadní,“ řekl Janoušek.

Kvůli koronaviru přesunul na léto 2022 letošní ročník i táborský festival Mighty Sounds. Původně počítal s termínem v polovině července. Podle pořadatelů některé kapely překládají turné na příští rok. Vstupenky zůstávají v platnosti. Festival, kam jezdí přes 10.000 lidí, zrušil kvůli covidu i loňský ročník. Akce zaměřená na žánry ska, punk či reggae navštěvuje asi 70 procent hudebníků ze zahraničí. Diváci z ciziny tvoří třetinu všech, řekl již dříve organizátor František Švadlena.

Jiné akce zatím program chystají. Jubilejní 30. ročník chystá festival Okolo Třeboně od 28. června do 6. července. Vystoupí Radůza, Divadlo Járy Cimrmana, Karel Plíhal, Hradišťan i Fleret, řekl již dříve ředitel festivalu Pavel Barnáš. Program má hotový i Mezinárodní hudební festival Český Krumlov, termín ale zatím nezveřejnil. Na přehlídku jezdilo před pandemií každý rok asi 20.000 lidí.

Reklama

Doporučované