Hlavní obsah

Český Rohlík expanduje do Itálie, Španělska a Rumunska. Pod novým názvem

Foto: Rohlik Group, Seznam Zprávy

Rohlík Group chce příští rok doručovat online nákupy v sedmi zemích.

Reklama

Rohlík Group spustí v první polovině roku 2022 v Itálii a Rumunsku své služby doručování online nákupů pod novou značkou Sezamo. Od jara k jeho službám získá přístup téměř dva a půl milionu nových domácností z Milána a Bukurešti.

Článek

Itálie bude po Německu druhým největším trhem, na kterém chtějí online supermarkety Rohlík Group působit.

Sezamo odstartuje ve druhé polovině roku 2022 také ve Španělsku. Provoz v nových zemích se spouští poté, co analýzy trhu ukázaly nárůst poptávky po nákupu potravin online.

Už příští rok doručení nákupu v 7 zemích

Cílem skupiny je stát se předním evropským hráčem na poli online maloobchodního prodeje potravin.

Rohlík Group

  • Vznik: 2014 v České republice.
  • Je jednou z předních evropských online doručovacích služeb potravin.
  • Působí v ČR (Rohlik.cz), Maďarsku (Kifli.hu), Rakousku (Gurkerl.at) a Německu (Knuspr.de).
  • Společnost byla letos financována částkou 290 mil. eur, je zisková.
  • Obrat v roce 2020 přesáhl 300 mil. eur.

Zdroj: Rohlík Group

„Před několika týdny jsem podepsal smlouvu s naším prvním distribučním centrem ve Španělsku. Brzy tak začneme působit v Madridu a v budoucnu nás čekají další země,“ říká k expanzi zakladatel Rohlík Group Tomáš Čupr.

„Tohle vše přichází na základě impozantního růstu ve všech stávajících zemích, příkladem může být Mnichov, kde jsme nedávno v rekordním čase překonali hranici tisíce objednávek denně,“ dodává.

Poté, co skupina zahájila činnost ve čtyřech zemích pod čtyřmi různými značkami, vstoupí na nové trhy pod jedinou značkou: Sezamo.

„Všechny tyto země vycházejí z latinského jazyka a my jsme chtěli pokračovat ve využívání názvu jídla ve značce. Sezamové semínko je oblíbené ve všech kulturách. Sezamo vychází z italského ‚sesamo‘, rumunského ‚sezam‘ a španělského ‚sésamo,“ vysvětluje marketingový ředitel Rohlík Group Jakub Petřina.

Rohlík, Kifli, Gurkerl a Knuspr zůstávají jako značky pro Česko, Maďarsko, Rakousko a Německo. Expanze Rohlíku by mohla v Miláně a Bukurešti vytvořit až tisíce nových pracovních míst. Na kariérních stránkách skupiny lze už teď najít nabídky práce v sedmi zemích.

Doručení do několika hodin od prvního dne

Skupina tvrdí, že online obchod s potravinami Sezamo bude v Itálii a Rumunsku od prvního dne schopen doručit zákazníkům domů do několika hodin od objednání přibližně osm tisíc různých položek. Konkrétně do tří hodin od objednání v Itálii a do dvou v Rumunsku.

V Itálii pak pod vedením nového generálního ředitele, kterým se stal Andrea Colombo. Před příchodem do společnosti Sezamo mimo jiné zakládal a budoval nový úspěšný formát „superstore COOP Lombardia“ jako jeho generální manažer. Společnost COOP je jedním z italských lídrů v oblasti maloobchodu s téměř pětinovým podílem na trhu.

Ambice i doma

Kromě expanze v rámci evropského trhu v roce 2022 společnost očekává i rozšíření své působnosti v rámci zemí, ve kterých už v současnosti působí. Knuspr.de se do dvou let rozroste do Frankfurtu, Hamburku, Kolína nad Rýnem, Essenu, Hannoveru, Stuttgartu, Lipska a dalších měst.

Rohlik.cz údajně zrychlí doručení nákupu do šedesáti minut od objednání. K tomu pomůže čtvrtý, plně automatizovaný sklad, který bude otevřen v Chrášťanech u Prahy.

Reklama

Doporučované