Hlavní obsah

Rohlík si před expanzí do Německa půjčuje. Vydá dluhopisy za 1,7 miliardy

Foto: Seznam Zprávy

Společnost Rohlik.cz Finance chystá na začátek února druhou emisi dluhopisů v objemu 1,7 miliardy korun.

Reklama

Rohlík se chystá od investorů půjčit 1,7 miliardy korun. Výtěžek z emise dluhopisů použije na splácení stávajících dluhů. Po vstupu na maďarský a rakouský trh se firma chystá expandovat do Německa.

Článek

Společnost Rohlik.cz Finance chystá na začátek února druhou emisi dluhopisů v objemu 1,7 miliardy korun. Výtěžek bude použit především ke splácení stávající emise. Pandemie koronaviru urychlila plán růstu online supermarketu, který chce po expanzi na maďarský a rakouský trh letos vstoupit do Německa. Rohlik.cz to v úterý uvedl v tiskové zprávě.

Firma zaznamenala od prvního oslovení investorů v roce 2019, kdy uvedla první dluhopisovou emisi za 1,2 miliardy korun, pozitivní výsledky a zvýšení bonity. Využije tak možnosti předčasně stávající emisi splatit. Pro investory je připravena i prémie ve výši jednoho ročního kuponu.

Nová emise se chystá ve spolupráci s J&T Bankou Na základě rozhodnutí emitenta i manažera emise může být objem 1,7 miliardy korun zvýšen.

Nová emise je podle tiskové zprávy součástí strategie flexibilního financování společnosti, která lépe odpovídá aktuální situaci na trhu. Firma zároveň v současné době připravuje organizační restrukturalizaci a významné kapitálové posílení, které jí umožní rozvoj do dalších evropských měst.

E-shop Rohlik.cz v roce 2019 zvýšil obrat meziročně o 60 procent na více než čtyři miliardy korun. Vzrostl mu také oproti předchozímu roku o více než dvojnásobně provozní zisk EBITDA na 60 milionů Kč. Online supermarket je součástí společnosti Velká pecka, ve které většinový podíl vlastní podnikatel Tomáš Čupr. Partnerem je investiční skupina Miton.

Reklama

Související témata:

Doporučované