Hlavní obsah

S rozšířeným formátem a novým sponzorem. Fortuna zaplatí české fotbalové lize 80 milionů za rok

Česká fotbalová liga začne v červenci s novým formátem, sponzorem a logem.Video: David Janeczek

 

Reklama

Česká nejvyšší fotbalová liga se od nové sezony bude jmenovat Fortuna:Liga.

Článek

Jedna ze dvou největších sázkových kanceláří v Česku Fortuna přebírá štafetu po firmách ePojisteni.cz a HET. Tedy firmách, které sponzorovaly fotbalovou ligu v posledních dvou sezonach.

„Fotbal je dnes nejsázenějším sportem. Každá druhá sázka jde do něj, takže je pro nás vstup do fotbalové ligy dobrý i z obchodního hlediska,“ vysvětluje generální ředitel Fortuny David Vaněk.

Jak společnost ePojisteni.cz, tak firma HET platily lize částku mezi 40-60 miliony korun. Fortuna podle zdrojů Seznamu zaplatí lize během čtyřleté smlouvy částku v průměru okolo 80 milionů korun ročně.

„Částka, kterou budeme dávat do českého fotbalu, je vyšší než v minulosti,“ potvrdil Vaněk, že Fortuna bude platit více než sponzoři v minulosti.

Ligová fotbalová asociace (LFA), která kontrakt se sázkovou kanceláří uzavírala, měla lepší vyjednávací pozici než v minulosti. „V době, kdy jsme podepisovali smlouvu, tak jsme věděli, že se bude liga hrát v novém formátu, což byl jeden z důležitých argumentů v jednání o ceně,“ vysvětluje šéf LFA Dušan Svoboda.

Právě díky rozšířenému formátu uvidí fanoušci o 41 ligových utkání více než doposud. „Doufám, že to ocení fanoušci i partneři, protože přidáváme o čtvrtinu více fotbalu,“ dodal na závěr Svoboda.

Reklama

Doporučované