Hlavní obsah

Senzační Vondroušová je ve finále Roland Garros. V něm vyzve Australanku, se kterou ještě nevyhrála

Foto: Profimedia.cz

Finále ženské části Roland Garros je na programu v sobotu od 15 hodin.

Reklama

Tažení Markéty Vondroušové na Roland Garros pokračuje. Britku Johannu Kontaovou porazila 2:0 na sety a v sobotním finále vyzve osmou hráčku světa Australanku Ashleigh Bartyovou.

Článek

Devatenáctiletá Češka postoupila do finále French Open bez ztráty setu, což se naposledy povedlo její krajance Lucii Šafářové před čtyřmi lety. Přitom nevstoupila do semifinálového duelu vůbec dobře. V prvních dvou hrách nezískala ani fiftýn a její soupeřka z Velké Británie vypadala velmi jistě. Od třetí hry se ale Vondroušová dostala do zápasu a začala být Kontaové vyrovnanou soupeřkou. Přesto si Britka vybojovala za stavu 5:4 první tři setboly. Ani jeden z nich však nevyužila, a tak přišla odpověď na druhé straně. Vondroušová si podmanila zbytek první sady, kterou po 53 minutách vyhrála poměrem 7:5.

Druhý set se hrál stejně jako ten první v silném větru a mírném dešti, což nakonec více vyhovovalo české tenistce. Opakoval se totiž podobný scénář jako v úvodní sadě. Za stavu 5:4 stačilo Kontaové k vítězství ve druhém setu doservírovat desátou hru. To se jí ovšem nepovedlo a druhý set dospěl do tie breaku. V něm Vondroušová prokázala, že se ji letos ve zkrácených hrách náramně daří a vyhrála i letošní sedmý tie break, tentokrát poměrem 7:2. Poslední bod přidala symbolicky svým oblíbeným úderem – kraťasem. Ve finále se utká v sobotu od 15 hodin s třiadvacetiletou Australankou Ashleigh Bartyovou, která zvládla drama s americkou teenagerkou Amandou Anisimovovou 2:1 na sety.

Pokud Markéta Vondroušová dokráčí až na samotný vrchol, katapultuje ji to z 38. místa žebříčku WTA až na 11. příčku. Povedené výkony Markéty Vondroušové se pozitivně promítnou také na jejím finančním kontě. Za postup do semifinále činila odměna 15 milionů korun, za finále je to dvojnásobek, a pokud by celý turnaj vyhrála, vydělala by si celkem 59 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované