Hlavní obsah

Co si dnes koupíte za pětistovku? Na jeden ovladač teplou zimu, chladné léto i dobrou náladu

Foto: shutterstock.com

Revoluční služba Klima za pětikilo spočívá v možnosti pořídit si kvalitní, tichou a výkonnou klimatizaci

Reklama

Svět se za posledních několik let oteplil v průměru o 1,2 °C, Česko pak dokonce o 2 °C. Každý z nás řeší horké dny po svém. Studená sprcha, mokrý hadr na hlavu či ledový čaj je sice osvěžující záležitost, ale na jak dlouho?

Článek

Bolest hlavy, neustále propocené tričko či zdravotní obtíže? Letos už ne!

Pořízení vlastní klimatizace bylo dlouho považováno za drahý luxus horních deseti tisíc. Tuto skutečnost potvrzuje i Martin Mrajca, obchodní ředitel společnosti 81 klima a.s.: „Během dlouholeté praxe jsme se setkali i s takovou klientelou, pro kterou by bylo pořízení vlastní klimatizace s ohledem na nižší příjmy přinejmenším nerozumné. Jsme si však vědomi toho, že klimatizaci většinou nejvíce ocení právě ti, kteří si musejí nechat zajít chuť – lidé z panelákových či činžovních domů, nezateplených rodinných domů…“

Jako jediní na českém trhu jsme se rozhodli pokořit další výzvu a vyslyšet přání těch, kteří se na nás už v jarních měsících obracejí. Nabízíme zcela revoluční službu. Ta spočívá v pořízení vlastní kvalitní klimatizace, a to pouze za 499 korun měsíčně.
Martin Mrajca, obchodní ředitel společnosti 81 klima a.s.

Klima za pětikilo

  • Stát se ihned majitelem klimatizace
  • Speciální přídavné filtry pouze za jednu korunu
  • Zaměření i montáž v ceně
Na kolik mě to vyjde?Nejlevnější jednotka Syen Bora 2,5 kW vyjde pouze na 499 korun měsíčně. V ceně je navíc také odborná montáž a první servis.
Takže je to tedy drahé?Nejvíce klimatizací bychom našli paradoxně v chudé Jižní Americe a Indii. Drahé to tedy určitě není – ani koupě, ani provoz.
Jak dlouho budu platit?Měsíční poplatek budete platit 81 měsíců. Pokud si vyberete jiný model nebo výkon, výše platby může být jiná. Navíc – od prvního okamžiku jste majiteli, žádné další poplatky ani skryté podmínky.
Foto: 81klima.cz

Klimatizace už není jen luxus rodinných domů. Je zcela běžné mít ji i v malém bytě či paneláku

Tip: Klimatizaci je dobré objednat před hlavní sezonou. V sezoně mohou být klimatizace vyprodané.

Když se tělo v horku vaří

Snad každý z nás na vlastní kůži poznal dopady zvyšujícího se počtu tropických dnů, jako je přetížení organismu, dehydratace, snížení pracovního výkonu, kolaps či špatná nálada. Při extrémně vysokých teplotách je také pro většinu z nás těžší racionálně a efektivně přemýšlet. Nemluvě o tom, pokud bydlíte v panelákovém bytě a snaha o jakékoli ochlazení je pouze dočasným a nepříliš účinným řešením.

Věděli jste, že…?

Lidský organismus se za normálních podmínek snaží udržovat tělesnou teplotu mezi 35,5 a 37 °C. Člověk se cítí nejlépe při okolních teplotách v rozmezí přibližně 21 až 24 stupňů Celsia. Jakékoli významnější teplotní výkyvy pak u nás mohou vyvolávat velmi nepříjemné pocity, jako je právě špatná nálada, sklony k depresi či celkově negativní naladění.

Tip: Klimatizaci využijete i v zimě. Levně a rychle totiž vyhřeje celý pokoj.

Foto: shutterstock.com

Klimatizaci využijete i v zimě. Levně a rychle totiž vyhřeje celý pokoj

Řešíte problémy s nadměrnou vlhkostí v bytě? Potěšeni budou i alergici

Ideální vlhkost vzduchu by se měla pohybovat mezi 40 a 60 procenty. Vyšší či nižší hodnoty bývají považovány za rizikové. Zvýšená vlhkost je navíc rájem roztočů či plísní, kteří dokážou potrápit i zdravého člověka. Což teprve lidé se zdravotními problémy, jako jsou alergici, astmatici či osoby s dýchacími problémy.

Tip: Kvalitní klimatizace efektivně vzduch nejen odvlhčí, ale účinně napomáhá zabránit nebezpečnému šíření bakterií, prachu či pylu.

Anketa

Je podle vás klimatizace v dnešní době zbytečný luxus, nebo nutnost?
S ohledem na narůstající počet tropických dní a možnosti pořízení je to nutný standard.
47,8 %
Dříve luxus, dnes již nutnost. Klimatizaci mám a už bych si život bez ní nedovedl/a představit.
14,8 %
Zatím klimatizaci nemám, ale vážně nad její koupí uvažuji.
37,4 %
Celkem hlasovalo 412 čtenářů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované