Hlavní obsah

Koupit dluhopis je snadné, úroky jsou navíc vysoké

Foto: Shutterstock.com

Koupit dluhopis je snadné, úroky jsou navíc vysoké

Reklama

Po období vysoké inflace se každý způsob zhodnocení peněz hodí. Patří mezi ně i firemní dluhopisy – nabízejí vyšší zhodnocení než spořicí účet. A objednat se dají i online.

Článek

Lze si jen těžko představit, že by člověk od banky získal na spořicím účtu 10procentní úrok – za takovým zhodnocením je nutné poohlížet se spíše po investicích. Ne každý má ale odvahu obchodovat hned na akciových trzích. Za konzervativnější a tím pádem bezpečnější volbu jsou proto už delší dobu považovány dluhopisy, tedy cenné papíry s jasně stanoveným úrokem a dobou splatnosti.

Pak už je vybírání jednodušší: jako investoři hledáme solidní a stabilní firmy v perspektivních odvětvích, které si tímto způsobem půjčují finance na svůj další rozvoj.

Rakovnická firma Polymer Nano Centrum (PNC) se zabývá výzkumem, vývojem a výrobou, její specialitou je inovativní výroba plastů pomocí nanopříměsí. Ty zásadním způsobem vylepšují fyzikální vlastnosti materiálů – například zvyšují jejich pevnost, tuhost nebo odolnost. Prodlužuje se tím i životnost výrobků a snižuje spotřeba energie a surovin.

Foto: Polymer Nano Centrum

Společnost Polymer Nano Centrum se specializuje na výzkum a výrobu nanostrukturovaných plastů

Společnost, v níž působí mezinárodní tým odborníků a která dlouhodobě spolupracuje s předními výzkumnými institucemi, univerzitami a technologickými společnostmi, dluhopisy vydává opakovaně a investoři se k ní rádi vracejí.

„Z první emise, která byla uzavřena a vyplacena v roce 2021, už máme poměrně vysoké procento investorů zpátky – byli spokojeni s průběhem a výnosností. A díky navýšeným výnosům rádi zhodnocují svoje investice,“ říká obchodní ředitel firmy Polymer Nano Centra Jan Koudelka. „Další kategorií jsou investoři, kteří to vyzkoušejí na začátku úpisu – a jsou spokojeni, takže během téhož úpisu se k nám vrátí podruhé potřetí.“ Podtrhuje, že proces investování je velice jednoduchý a není k němu zapotřebí ani návštěva banky nebo hledání brokera – stačí začít na webu, kde si rovnou spočítáte výnos.

Poslechněte si rozhovor s Janem Koudelkou, obchodním ředitelem Polymer Nano Centra:

PNC dluhopisy v současné době nabízí s úrokem 10,2 procenta a splatností na konci února 2027. Úroky přitom investorům vyplácí každý měsíc, což je pro ně dobrý signál o tom, že společnost je zdravá, dobře funguje a rozvíjí se, jak připomíná Jan Koudelka. Svoje prostředky svěřují podle jeho slov firmě jak senioři, kteří chtějí zhodnotit své úspory bez zbytečně velkého rizika, tak i lidé v produktivním věku nebo ti, kdo se snaží vytvořit lepší startovací pozici pro své děti nebo vnoučata, například pro nákup bydlení.

A jakým způsobem česká firma peníze získané z dluhopisů používá a zhodnocuje?

Aktuální emise má přídomek Defense, v překladu obrana, který značí nejen to, že jde o způsob ochránění peněz před inflací. Také odráží skutečnost, že plasty vyrobené s použitím patentované technologii nanostrukturizace od Polymer Nano Centra se v současné době uplatňují v obranném průmyslu, kde je po nich velká poptávka, která pravděpodobně poroste. Polymer Nano Centrum navíc investuje do svého dalšího rozvoje, do vědeckého výzkumu a do rozšiřování stávající výroby, aby mohlo reagovat na rostoucí poptávku od tuzemských i zahraničních odběratelů.

Foto: polymernanocentrum.cz

Ochraňte své peníze před inflací, vydělejte na svou budoucnost

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované